Metro
Metro Celebrity 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Lisa Marie Presley, dochter van Elvis Presley, plotseling overleden op 54-jarige leeftijd

Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis Presley, is gisteren op 54-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Haar moeder Priscilla Presley schrijft „met pijn in het hart het verschrikkelijke nieuws te moeten delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons verlaten heeft”.

Lisa Marie Presley overleden op 54-jarige leeftijd

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMPresley was dinsdag nog aanwezig bij de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Daar zag zij samen met haar moeder hoe acteur Austin Butler in de prijzen viel voor zijn rol van Elvis. „Het was werkelijk verbijsterend. Ik heb er dagenlang over gedaan om het te verwerken, omdat het zo perfect en authentiek was”, zei de zangeres eerder deze week over die vertolking van Butler.

Presley haar leven werd gekenmerkt door dood, verdriet en verlies

Volgens The New York Times stond Presley haar leven voor een groot deel in het teken van de enorme erfenis die haar vader achterliet toen hij in 1977 overleed. Presley werd ook bekend door haar muziek. In begin 2000 trad ze in haar vader zijn voetsporen en bracht ze enkele albums uit, in het genre poprock.

Later kwam Presley vooral in het nieuws door haar reeks spraakmakende huwelijken. Zo was ze tussen 1994 en 1996 getrouwd met Michael Jackson, nadat ze eerder van Keough gescheiden was. Een paar jaar later, in 2002, trouwde ze met acteur Nicolas Cage, maar dat huwelijk hield slechts vier maanden stand. Haar laatste huwelijk was met Michael Lockdown, met wie ze in 2006 trouwde en ruim tien jaar lang samen was.

In 2020 kwam één van haar vier kinderen, Benjamin Keough, op 27-jarige leeftijd door zelfmoord om het leven. In een uitgebreid essay in People Magazine zei Presley daar vorig jaar over dat haar leven al sinds haar jeugd werd gekenmerkt door dood, verdriet en verlies. „Verdriet stopt niet en gaat op geen enkele manier weg, ook niet na jaren. Het is iets dat je de rest van je leven met je mee moet dragen. Ondanks wat andere mensen of culturen ons willen laten geloven.”Z overleed de zangeres aan de gevolgen van een hartstilstand. „Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit heb gekend”, schrijft moeder Priscilla over Presley.

Presley was volgens TMZ eerder op de dag door de huishoudster gevonden in de slaapkamer van haar huis in Calabasas. Op ongeveer hetzelfde moment zou Presley haar ex-man Danny Keough thuis zijn gekomen, die haar zou hebben gereanimeerd totdat de ambulance kwam.

Zit jouw relatie goed? Dit zijn de kenmerken van een goede relatie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.