Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 12 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Infladating in de praktijk: dit zijn de leukste en goedkoopste dates die je kunt uitproberen

Het leven lijkt met de dag duurder te worden. De energierekening stijgt de pan uit, een drankje doen kost al snel een fortuin en iemand ouderwets, maar romantisch mee uit eten nemen is al helemaal geheel ondenkbaar. Toch hoef je een denderend dating-leven in het nieuwe jaar heus niet af te schrijven. Er zijn genoeg dates te bedenken waarvoor je helemaal geen dikke knip nodig hebt. Even geen inspiratie? We helpen je graag op wat originele ideeën.

Een memorabele en romantische date hoeft écht niet duur te zijn.

De 6 leukste dates voor een prikkie

In tijden van inflatie kan het goed zijn om je creativiteit een beetje aan te wakkeren. Gaan die zuur verdiende pegels er bij jou ook tig keer zou makkelijk uit dan een jaar geleden? Geen reden tot paniek. Ook met wat minder geld op zak kun je heus een spectaculaire, memorabele date verzorgen. Het is immers cuffing season. En uhh, spoiler: naar het terras gaan en weglopen zonder te betalen is géén goed idee (tenzij je een nacht in de gevangenis reuze romantisch lijkt…).

1. Swap it

In vrijwel elke stad zijn er dagelijks ontelbare evenementen, concerten, feesten en voorstellingen. Ben je avontuurlijk aangelegd en houd je wel van een verrassing, neem dan een kijkje op TicketSwap. Natuurlijk heb je er vast en zeker al eens een ticket voor je favoriete festival weten te bemachtigen, maar ook voor een last-minute-infladate kan de app reuze handig zijn. Zo kun je bijna elke dag goedkope tickets vinden van mensen die op het laatste tóch niet meer naar hun favo show kunnen gaan. Ultieme kans voor een legendarisch uitje en ook nog eens de mogelijkheid om een nieuwe favoriete artiest te ontdekken. Tegenvaller? Ach, dan heb je vast (hopelijk) gelachen met je date.

2. Sportlesje

Heb je buiten een spetterend dating-leven ook een (iets) hogere sportfrequentie op jouw lijst met goede voornemens? Kiezen is niet nodig, zorg dan gewoon dat je deze twee combineert. Neem een sportlesje samen met je date en zweet alle spanning er meteen uit. Kun je meteen even zien hoe het met de conditie van je date gesteld is.

3. Kook de sterren van de hemel

Als we het cliché moeten geloven gaat liefde door de maag. Gaat jouw portemonnee bij voorbaat al huilen bij het idee van een diner bij een exclusieve sterrentent? Ga dan gewoon samen aan de slag met jullie eigen favoriete recepten. Leer jouw date jouw favoriet en andersom. Leer met een beetje geluk meteen weer een nieuw recept en heb je meteen uren de tijd om elkaar beter te leren kennen. Op zoek naar een echte chefkok? Dan is dit meteen een goede test.

4. Maak een proefritje

Dit is misschien niet de meest onschuldige date, maar een beetje spanning kan geen kwaad. Wil je een dagje cruisen of een nieuwe stad ontdekken maar heb je geen auto ter beschikking? Ga naar een autodealer van jouw favoriete auto en vraag of je een proefritje zou mogen maken. Gratis, gezellig en ook nog eens reuze handig. Wel even zorgen dat je de auto ook weer schadevrij terug brengt aan het einde van de dag.

5. Puzzel je suf

Deze tip is vooral voor alle nerds die het (heel soms) wel eens heerlijk vinden om een Lego-gebouw in elkaar te zetten, maar geen ruimte hebben voor een permanente Lego-tentoonstelling én geen geld om een groot Lego-bouwwerk aan te schaffen. Op blokkenhuren.nl kun je gewoon een Lego-set huren per week en dus kun jij jouw date verrassen met een romantisch dagje in en rondom de Eiffeltoren. Alleen eerst nog even samen in elkaar zetten dus.

6. Ontdek je eigen tas… date… uhh.. stad

Tijdens de lockdown was Tassie al reuze populair: een leuke wandeling waardoor je een buurt en vooral elkaar in een paar uur tijd heel goed leert kennen. Toch is het ook nu de wereld gewoon weer open is gewoon een hartstikke goed idee. Elk tassie is gevuld met een unieke route, spelletjes en drankjes naar keuze en heeft al bij vele daters voor een romantische, hilarische en vooral geslaagde dag gezorgd. Inmiddels zijn er routes in heel Amsterdam, in Utrecht, in Rotterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag, Maastricht, Londen, Copenhagen en Antwerpen verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus!

Daten in crisistijd: doe jij al aan infla-dating?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.