Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Fashion Week 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Londen Fashion Week pauzeert uit respect voor Queen Elizabeth

Na het overlijden van Queen Elizabeth II stond de hele wereld stil en dit zien we zelfs terug tijdens Londen Fashion Week, die ook letterlijk even stilstaat. Van een volledig zwarte openingslook tot modellen met een foto van de Queen, Londen Fashion Week begon met een groot eerbetoon aan de overleden monarch.

De modewereld toont respect tijdens een periode van nationale rouw.

Queen Elizabeth wordt vandaag begraven en dit is hoe de uitvaart eruit gaat zien

Shows uitgesteld en geannuleerd

Londen Fashion Week vindt plaats van 15 tot en met 20 september. Er is al eerder aangegeven dat de fashion week wel door gaat, maar dat de shows die op de dag van de begrafenis gepland staan worden verplaatst en niet-essentiële events worden uitgesteld of geannuleerd.

Verschillende merken hadden er al voor gekozen om hun show te annuleren of uit te stellen, zoals Raf Simons en Burberry. Raf Simmons liet in een persbericht weten dat hij ervoor kiest om te ‘pauzeren in een tijd van verdriet’. Ook zeggen ze in het persbericht dat ze de tijd nemen om respect te tonen aan de nalatenschap van Koningin Elizabeth II en haar 70 jaar op de troon. Wanneer lente-zomer collectie van het merk wordt getoond is nog niet bekend.

Tribuut aan Queen Elizabeth II

De show van Daniel W. Fletcher, de eerste show van het seizoen, is geopend met een minuut stilte uit respect voor de koningin. Harris Reed gaf in zijn show ook tribuut aan Queen Elizabeth II. Dit deed hij door een bruid over de catwalk te laten lopen met een bos Lelietje-van-dalen, terwijl Adam Lambert het nummer ‘Who Wants to Live Forever’ zong.

De show van Christopher Cane op zondagavond, de laatste show voor de begrafenis van de koningin, begon ook met een minuut stilte.

Verder besloot de British Fashion Counsel om alle vlaggen rondom de LFW-locaties op halfstok te hangen. Ook is er in de NEWGEN Venue in het Selfridges Hotel plaats gemaakt om een bericht te schrijven voor in het condoleance-boek voor de koninklijke familie.

Maar ook naast de real life tributen tonen ook merken als Stella McCartney, Paul Smith en McQueen online tribuut aan de overleden monarch.

Queen of style: dit was de stijlevolutie van Queen Elizabeth door de jaren heen

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.