Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit waren de highlights van London Fashion Week Fall/Winter 2021

Zelfs tijdens de coronacrisis, gaat Fashion Week gewoon door. En van alle modeweken, staat die van Londen voor innovatie, jonge talenten, kleur en creativiteit. Dit jaar was London Fashion Week voor het eerst een genderneutraal evenement. En dat leverde natuurlijk weer geweldige creaties op van upcoming designers en gevestigde namen.

Wij delen de highlights van London Fashion Week Fall/Winter 2021.

1. Simone Rocha

Het werk van Simone Rocha is altijd een combinatie van hard en zacht, mannelijk en vrouwelijk en drama zonder te delicaat te zijn. En in een roerige tijd herinnert Simone Rocha ons eraan om bij je eigen signature te blijven. Zij doet het voor tijdens London Fashion Week met stoere leren biker jackets. Natuurlijk komt ook haar andere stijl naar boven met geborduurde tulpen, handgeschilderde bloemen op parels, goud en satijn.

Simone Rocha
london fashion week highlights 2021
Simone Rocha

2. Emilia Wickstead

Het is geen verrassing dat Emilia Wickstead inspiratie haalde uit klassieke films. De Britse designer houdt van klassieke, vrouwelijke stukken. Voor haar collectie haalde ze inspiratie uit drie films Teorema (1968) door Pier Paolo Pasolini, I Am Love (2009) door Luca Guadagnino en Rear Window (1954) door Alfred Hitchcock. Traditionele pakken uit virgin wool, flanellen stukken en een wollen off-the-shoulder jurk waren het resultaat.

Emilia Wickstead
Emilia Wickstead

3. Roksanda

Roksanda Ilinčić is de koningin van color-blocking. De natuurlijke tinten gecombineerd met uitbundige kleuren of zoete pastels gaan voor haar altijd samen. De Londense designer is ook fan van abstracte stukken en volumineuze silhouetten. Voor haar Fall/Winter 2021-collectie zien we haar iconische stijl terug tijdens London Fashion Week.

Roksanda
london fashion week 2021
Roksanda

4. Vivienne Westwood

De Fall/Winter 2021-collectie van Vivienne Westwood is geïnspireerd op het rococo-schilderij Daphnis en Chloe van de Franse kunstenaar François Boucher, gecombineerd met Westwood’s kenmerkende maatwerk en subversieve drapering. Meer dan negentig procent van de materialen van haar collectie werden gemaakt met een verminderde impact op het milieu, waaronder een gerecyclede denim en upcyclede stukken uit haar archief. En natuurlijk een goede dosis punk.

Vivienne Westwood
london fashion week 2021
Vivienne Westwood

5. Molly Goddard

Net als velen van ons, miste Molly Goddard dingen als mensen kijken of naar de bibliotheek gaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zetten, koos ze voor de boeken die haar inspireren: Tina Barney’s Europeans, David Douglas Duncan’s Goodbye Picasso, Terence Conran’s House en DIY-boeken. Ze creëerde haar collectie op basis van klassieke outfits. We zagen het resultaat tijdens London Fashion Week in de vorm van fijne jurken en klassieke stukken met een eigentijdse twist.

Molly Goddard
london fashion week highlights 2021
Molly Goddard

Dit waren de highlights van Copenhagen Fashion Week Autumn/Winter 2021

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.