Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Louis Vuitton lanceert ‘Louis Vuitton Snow’, een pre-spring collectie voor mannen, maar net zo cool voor vrouwen

We gaan het hebben over een bijzondere collectie, namelijk: Louis Vuitton “Snow”. Dit is de mannencapsulecollectie voor pre-spring 2023, met als thema ‘De Alpen’. De vorig jaar overleden Virgil Abloh was artistiek directeur van het modehuis en zelf een fervent snowboarder. Daarom heeft hij gedurende zijn werk voortdurend de relatie tussen active wear en alledaagse benodigdheden onderzocht en dat tot leven gebracht in zijn collecties. De Snow-collectie is nu gelanceerd en ook al is de collectie op mannen gericht, er zitten heel wat pareltjes tussen die ook gewoon door vrouwen gedragen kunnen worden, zowel in de stad als op de piste.

Zet ze maar op je lijstje!

Louis Vuitton “Snow” door Virgil Abloh

De collectie bestaat uit kleding en accessoires die volledig ontworpen zijn met design én active wear in het achterhoofd. “We leven in een tijdperk waarin we ons steeds meer bewust zijn van onszelf en onze omgeving, waarin zakenlieden in Parijs zondagstrijders worden in Gstaad, en waarin iedereen zijn eigen grenzen opzoekt. Wij verwachten dat design presteert, multifunctioneel is, het doel verder gaat dan het voor de hand liggende”, liet Abloh voor zijn dood weten.

De collectie “Snow” is gebaseerd op veelzijdigheid en brengt skikleding samen met functionele stadskleding. Perfect voor de winter, waarin het soms wel heel erg koud kan worden. Trek de LV-jas aan en je bent klaar om te stad in t gaan, maar ook de piste op. De dualiteit en functionaliteit is duidelijk zichtbaar in de look and feel van de kledingstukken. Sporty – but make it fashion.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Deze capsule collectie is ontworpen door Virgil Abloh voor zijn overlijden op 28 november 2021. Uiteindelijk is zijn visie tot leven gebracht door de creatieve teams en medewerkers waarmee hij altijd heeft samengewerkt bij Louis Vuitton.

Nogmaals – het is een herencollectie, maar wie zegt dat vrouwen ‘t niet kunnen dragen? Wij zien de outfits al helemaal voor ons.

Virgil Abloh’s Louis Vuitton X Nike Air Force 1 collectie gaat binnenkort in de verkoop en de sneakers zijn prachtig

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.