Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 5 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Benieuwd of jij en je lover op één lijn zitten? Stel dan deze 7 vragen

Je hebt je prins(es) op het witte paard gevonden en gaat er helemaal voor. Samen je leven delen met iemand gaat om samen groeien en genieten van elkaar. Misschien zijn jullie al een tijdje bij elkaar of pas een paar maanden. Hoe dan ook, het is altijd belangrijk om te weten of jij en je lover op één lijn zitten. En dan hebben we het niet over dezelfde muzieksmaak, maar grote onderwerpen, zoals jullie toekomst samen. Wij helpen je op weg dankzij deze zeven vragen.

Want hoe eerder je het vraagt, hoe beter.

Op een lijn zitten met je lover

Op één lijn zitten met je lief is belangrijk voor jullie relatie en toekomst. Weten wat de verwachtingen van jou en je partner zijn als het gaat om je relatiestatus, seks, intimiteit en toekomst maakt een groot verschil in een relatie. Heb je het gevoel dat alles goed gaat, maar weet je het niet helemaal zeker? Dan is het tijd om deze vragen aan je lover te stellen.

1. Hoe vind je dat het met ons gaat?

Deze vraag is belangrijk als je niet weet waar jullie staan of als je twijfelt wat de toekomst voor jullie meebrengt. Probeer deze vraag zo open mogelijk te stellen, anders loop je het risico om een gesloten antwoord als “goed” te krijgen. Door deze vraag te stellen, kom je erachter hoe je lover jullie relatie ziet.

2. Hoe ziet een evenwichtige relatie er voor jou uit?

Sommige stellen krijgen ruzie omdat de relatie soms oneerlijk kan aanvoelen. Dit kan voorkomen worden als je vanaf het begin praat over hoe je een evenwichtige relatie kunt hebben. Ga samen zitten en schrijf op hoe jullie klusjes willen verdelen, hoeveel tijd jullie samen of apart willen doorbrengen en hoe vaak je op afspraakjes zou willen gaan. Als je eenmaal je prioriteiten hebt gedeeld, kun je zien of jullie op één lijn zitten.

3. Wat moeten we doen om onze relatie te verbeteren?

Deze vraag is misschien eng om te stellen, maar het zal antwoord geven op dingen in je relatie die misschien niet meer werken. Als je je lover vertelt dat je het op prijs stelt om opener en eerlijker te communiceren, heb je al een deur geopend om samen aan dat probleem te werken. Als je vindt dat jullie langer al tegen een probleem aanlopen en het je partner niet eens is opgevallen, is dat een teken dat jullie niet op een lijn zitten.

4. Wat zijn je doelen voor onze relatie?

Door je lover rechtstreeks te vragen wat zijn of haar doelen zijn voor jullie relatie, kan je al zien of ze overeenkomen met die van jou. Als je partner stomverbaasd reageert op deze vraag, kun je al merken dat er geen toekomst in zit. En dat is ook goed om te weten.

5. Wat is jouw idee van een gezonde relatie?

Het is belangrijk om te bespreken wat jullie idee is van een gezonde relatie. Zo weet je of jullie op dezelfde lijn zitten. Misschien is dat heel anders dan hoe jij erover denkt en dat is goed om te weten. Zelfs later in de relatie, als jullie bijvoorbeeld gaan samenwonen of kinderen krijgen, kun je deze vraag blijven stellen.

6. Welke problemen moeten we oplossen?

Het kan heel vervelend zijn om ruzie te maken over dezelfde dingen, daarom is het belangrijk om te praten over de terugkerende problemen. Uitzoeken waarom een ​​specifiek probleem een ​​triggerpoint is voor jullie beiden en uitzoeken hoe je er vanaf kunt komen zal je tijd, stress en angst in je relatie besparen. En onthoudt dat als je partner niet openstaat voor dit soort gesprekken, ze op de lange termijn misschien niet zijn wat je nodig hebt.

7. Waarover ben je niet bereid om een compromis te sluiten?

Door deze vraag te stellen kom je erachter wat de waarden zijn van je lover. Schrijf dingen op zoals je politieke en religieuze voorkeuren, je gevoelens over het huwelijk of kinderen en vergelijk het dan met je partner. Onthoudt wel dat verschillen in persoonlijkheid en voorkeuren geen dealbreakers zijn. Echte dealbreakers zijn de dingen waarover je partner niet kan onderhandelen. Als je het niet eens bent over de grote dingen, zit een langdurige relatie er misschien niet in.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.