Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het Met Gala: mag iedereen met een ticket over de rode loper?

Het Met Gala is één van de grootste modemomenten van het jaar. De eerste maandag in mei komen alle mode-iconen en bekendheden samen in het Metropolitan Museum of Art voor een benefiet. Maar nog belangrijker: eerst je look showen op de rode loper. Maar mag iedereen met een ticket daaroverheen?

Eerder hadden we het al over de gigantische prijs van de tickets. Voor duizenden euro’s (want hé, alles voor het goede doel) koop jij je naar binnen – als je door de ballotage van Anna Wintour komt, dan.

Mag iedereen met een ticket over de rode loper van het Met Gala?

Als bewonderaars aan de overkant van de oceaan, zien wij alleen maar beelden van alle beroemdheden en stijliconen op de loper van het Met Gala. Waar zijn alle ‘gewone’ mensen? Mogen die ook over de rode loper?

Het antwoord is ja. Of je nu een beroemdheid bent of een rijke donateur, iedereen met een kaartje voor het Met Gala mag over de rode loper. Al is dat best ongemakkelijk als non-celebrity, vertelde bezoeker Cameron Silver in 2017. “Everyone walks the red carpet,” vertelde ze aan Page Six. ”But less well-known guests hear crickets because no one is paying attention. It is one of the most demeaning things to walk those stairs as a noncelebrity. I’ve seen so many people run up those stairs and they look amazing, but they’re not recognizable [enough for the paparazzi to care]. It’s very bruising on the ego.”

Het thema van het Met Gala in 2024

Morgen is het dus zover, dan gaan alle grote namen in de (mode)wereld weer over een van de meest prestigieuze lopers. In, waarschijnlijk, hun meest extravagante look van het jaar. Ieder jaar hangt er een thema aan het gala, dit jaar is dat Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. En de dresscode is: The Garden of Time. Verwacht dus een trip down fashion memory lane.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.