Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de grootste make-uptrends voor Herfst/Winter 2021 volgens de catwalks

Fashion month is voorbij, na de (digitale) modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs weten we wat we komend najaar gaan dragen qua mode. Maar niet alleen voor aanvullingen van je garderobe kijken we naar de catwalks, ook de make-uplooks van de grote merken zijn belangrijk. Weten welke make-up je dit najaar moet dragen? Wij vertellen het je.

Make-uptrends najaar 2021

Niet alleen voor de laatste modetrends kijken we naar de catwalks, ook voor de trends op het gebied van make-up houden we de shows in de gaten. Van naturel tot smokey-eyes en van soapy brows tot nude lippen: we zagen het allemaal tijdens de Fall/Winter 2021-shows afgelopen fashion month. Wij zetten de grootste make-uptrends op een rij en zeggen je alvast: je wilt ze nu al dragen.

1. Zwarte smokey-eye

De zwarte smokey-eye is terug komend najaar. Geen subtiele schaduwen op je bovenste ooglid, maar een donkere smokey-eye boven én onder je oog. Bij de show van Chanel zagen we een gitzwarte smokey-eye waardoor je ogen gaan spreken, gecombineerd met een nude lip. Dior kwam met een smokey-eye waarin het middelste deel van het ooglid vrij van oogschaduw bleef. Hoe dan ook, wij zijn fan van de look en gaan hem absoluut weer dragen komend najaar.

CHANEL
Dior

2. Soap brows

Hoewel we eerder al zagen dat dunne wenkbrauwen een comeback gaan maken, zagen we bij de shows voor Fall/Winter 2021 vooral soapy brows. Make-up is niet per se nodig, kam je wenkbrauwen omhoog en gebruik eventueel een brow soap voor een ultiem effect. Kleine moeite, groot effect.

make-up najaar 2021
Dior
Prada

3. Gekleurde oogschaduw

Niet alleen qua mode, ook qua make-up gaan we terug in de tijd. Komend najaar staat in het teken van gekleurde oogschaduw. En dan het liefst felle oogschaduw met een smokey-effect. Als we dan toch langer mondkapjes moeten dragen, dan laten we onze ogen maar spreken. Versace en Giambattista Valli deden het tijdens Milan Fashion Week al even voor.

make-up najaar 2021
Versace
Giambattista Valli

4. Nude lippen

Geen heftige lipsticks of donkere kleuren. Komend najaar draait het allemaal om de ogen, daardoor blijven de lippen neutraal, maar wel verzorgd. Dat betekent dat we neutrale lipsticks gaan dragen en onze natuurlijke lipkleur tot haar recht mag komen.

CHANEL
Dior

5. Metallic details

Na een jaar zonder feestjes en partijen, mogen we komend najaar uitpakken. We zagen al metallic make-up in de vorm van geplakte sterren bij de Burberry Men Fall/Winter 2021-show en ook Coperni en Ferragamo pakten uit met metallic details. De boodschap? We gaan all-out zodra het weer kan.

Burberry
make-up najaar 2021
Coperni
make-up najaar 2021
Ferragamo

6. Natuurlijke basis

Voor de basis gaan we terug naar een natuurlijke look. Geen dikke foundation of heftige contouren, maar een natuurlijke basis met een fijne glow is key voor komend najaar. Dan kunnen de ogen meer spreken.

Dior
make-up najaar 2021
Max Mara

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.