Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 14 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze nostalgische films op Netflix doen je denken aan vroeger

Er bestaat niets beters dan een goede nostalgische film aanzetten om oude herinneringen naar boven te halen. Zo nu en dan even voor de buis kruipen met een nostalgische film als Matilda of Footloose is soms alles wat we nodig hebben. Ook op Netflix staan genoeg films die je een nostalgisch gevoel geven.

Met deze films ben je wel even zoet.

1. Sex and the City: The Movie

Wanneer je de verfilmde versie van Sex and the City nog niet hebt gezien, mis je wat in je leven. In Sex and the City: The Movie zien we hoe de vier vriendinnen, na het einde van het laatste seizoen, verder gaan met hun leven. En we vertellen je alvast: it’s a lot.

2. Bridget Jones’s Diary

Ah, wat is dat gevoel dat we krijgen wanneer we een goede oude Bridget Jones’s Diary film kijken toch heerlijk. We herkennen zoveel uit het leven van Bridget, dus dat wordt weer lachen, gieren en brullen. Pak de popcorn er maar vast bij.

3. Dirty Dancing

Wanneer je uit het tijdperk van de iconische Dirty Dancing komt, weet je pas écht hoe een goede dansfilm eruit ziet. Voor een avondje cliché romance en oude liedjes is deze film de perfecte keuze.

4. Footloose

Net als Dirty Dancing is Footloose (natuurlijk) ook de perfecte film voor een avondje nostalgie. De 2011 remake van de oude film uit 1984 is namelijk net zo genieten.

5. The Karate Kid

Voor een beetje spanning en actie is The Karate Kid dé film die je dit weekend wilt kijken. Niet alleen neemt het je terug in de tijd, 1984 om precies te zijn, maar geeft het je ook een dosis inspiratie en motivatie.

6. A Cinderella Story

Hillary Duff + Assepoester: do we need to say more?

7. Notting Hill

Een ietwat foute romance/drama tussen een beroemdheid en de eigenaar van een boekenwinkel is natuurlijk alles wat we willen zien. Notting Hill sleurt ons terug in het tijdperk waarin Hugh Grant ons al veroverde door simpelweg te knipogen.

8. Sjakie en de Chocoladefabriek

De jeugdherinneringen komen al omhoog wanneer we Willy Wonka en zijn iconische bril en coupe zien. Het liefst kijken we deze nostalgische film elke dag opnieuw.

9. Matilda

Vroeger droomden we ervan om net zo te zijn als Matilda. Deze nostalgische film zal altijd jeugdherinneringen opbrengen.

10. Peter Pan

We horen het Wendy nog zeggen: “Never is an awfully long time.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.