Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de make-up trends van dit najaar en wij zijn verliefd

Het was al dik een week herfst, maar nu het oktober is, voelt het ook écht als herfst. Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends, ook op het gebied van make-up. MAC Cosmetics deelt de ultieme trends van dit najaar en wij moeten eerlijk toegeven dat we gelijk verkocht zijn.

Van steamed skin tot bold lips: wij nemen je mee langs alle make-up trends van AW22.

Dit worden de make-up trends van dit najaar

MAC Cosmetics zette haar beste trendwatchers en make-up artists weer in om de mooiste make-up trends voor komende herfst/winter te selecteren. Wat dacht je van Icy Lips? Of maak jij een statement met Misplaced Metals? Dit zijn de trends du moment. 

Steamy Skin

De focus komt dit najaar op de huid te liggen, zo gaan we allemaal aan de ‘steamy skin‘. Een mildere variant van glass skin. ‘Bij Steamy Skin ziet de huid er gevoed en fris uit met een gestoomde finish – alsof je net bij de spa vandaan komt (of een hete dansvloer om 3 uur ‘s nachts!). Glazed doughnut skin, dolphin skin en glass skin trends zijn al tijden razend populair op TikTok. Deze frisse, dewy textuur is een blijvertje, maar met nog meer vocht. Maak de look na door je dagcrème zowel onder als over je foundation aan te brengen. Dit zorgt voor een extra gehydrateerde finish.

MAC Cpsmetics

Welke producten heb je nodig?

MAC Fix+ om je look te sealen. Daarnaast gebruik je jouw dagcrème en foundation.

Sheer matte skin

Hoewel we een glowy huid overal op social media terugzien, zijn veel mensen nog steeds op zoek naar een matte huid die hun opvallende ooglooks accentueert. Vooral Gen Z kijkt anders naar matte: voor hen draait het niet om baking en dikke lagen foundation of poeder. Stralend, natuurlijk matte is in. Creëer een “doorzichtige” dekking door alleen concealer te gebruiken op de plekken waar je het echt nodig hebt. Polijst je look met een dun laagje translucent powder.

MAC Cpsmetics

Welke producten heb je nodig?

Een fijne translucent setting powder, zoals de Set Powder van MAC.

Grunge Glam

Na jaren van perfecte, superstrakke cut creases, is het zo verfrissend om vettige, net-wakker-geworden-met-make-up-op ooglooks te zien. Deze trend is meer een attitude dan een gedefinieerde look. Of je nu een zwart kôhlpotlood op je ooglid laat smelten met een laagje Vaseline eronder, mascara als eyeliner gebruikt of voor chunky wimpers gaat met net iets te veel laagjes mascara, dé kleur is zwart. We dragen ‘m vol trots, zonder grenzen.

MAC Cpsmetics

Bold lips

Lippen mogen weer opvallen. Het leven is te kort om te kiezen voor een saaie kleur lippenstift, dus dit najaar maken we er allemaal een gezellige boel van op onze lippen. Gelukkig heeft MAC Cosmetics een brede colourrange, zo kunnen we uit tientallen kleuren kiezen.

MAC Cpsmetics

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.