Anne Smits
Anne Smits Lichaam 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat? Mannen worden blijkbaar sneller verliefd met mooi weer

In de zomer zijn we vrijer om te gaan en staan waar we willen, duren de dagen langer en kunnen we gewoonweg meer genieten van het leven. Ook kunnen de lentekriebels nogal toenemen en lijkt daten een stuk leuker. Vooral bij mannen blijken de cocons binnen een rap tempo te ontpoppen tot vlinders zodra het mooi weer is.

Je leest hier welke vragen je wel en ook vooral niet stelt tijdens een eerste date.

Dit is waarom mannen sneller verliefd worden met mooi weer

Verloopt jouw dateleven niet vlekkeloos? Probeer jouw dates te plannen met mooi weer om de kans op succes te vergroten. Zo wordt een man namelijk sneller verliefd zodra het mooi weer is.

De effecten van zon op lichaam en geest

De zon geeft ons allemaal een heerlijk warm gevoel. Volgens hoogleraar psychiatrie Witte Hoogendijk doet de zon nog veel meer met ons, zowel lichamelijk als geestelijk. Zo ben je door de zon natuurlijk eerder geneigd om naar buiten te gaan. En dat heeft als gevolg dat we vaker leuke dingen doen wat ons een fijn gevoel geeft. Ook heeft de zon invloed op de huid. Zo is het natuurlijk heerlijk om van het lentezonnetje te genieten en zorgt de aanmaak van Vitamine D voor het voorkomen van depressies.

Mannen krijgen te maken met echte lentekriebels

Maar hoe zit ‘t nou met die verliefde kerels? Vitamine D doet nu eenmaal veel positiefs met onze geest. Zo is het heel belangrijk voor onze hormoonstofwisseling en de aanmaak van endorfine in de hersenen. Zodra de zon schijnt ontstaat er bij mannen een lichte toename van de testosteronspiegel waardoor ze sneller verliefd worden. Deze zomer is dus hét moment om die kerel aan de haak te slaan. Nog op zoek naar leuke, maar budgetproof, date-ideeën? Die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Met deze tips kom jij uit die vervelende maar oh zo normale relatiedip

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.