Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 23 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

6 voorbeelden waarom het marketingteam van Barbie zo geweldig is

De film Barbie is éindelijk uit, we hebben er eventjes op moeten wachten maar door het bizar goede marketingteam van de film hebben we al heel wat voorproefjes gekregen. Denk aan de trailers, interviews, fotobooths en premières.. iedereen is HYPED. Wij waren bij de Nederlandse première en schreven een recap, maar wij willen het ook even hebben over het marketingteam.

Die werken nog harder dan Elon Musk. Of Kris Jenner.

6 voorbeelden waarom het marketingteam van Barbie nu al het beste werk van 2023 geleverd heeft

Het is niet zo heel gek dat grote films meer dan 100 miljoen euro aan marketingbudget hebben (The Little Mermaid had bijvoorbeeld 140M) maar als je ziet wat de mensen van Barbie allemaal uit hun mouw schudden dan merk je al snel dat dit veel meer is. Precieze cijfers zijn niet bekend en misschien gaan ze heel erg slim met hun geld om, maar creatief is het zeker. Iedereen praat al weken over de film en de acteurs. Er wordt verwacht dat de film in de eerste paar dagen al meer dan 110 miljoen winst gaat maken dus dan is zo’n marketingbudget al helemaal goedgemaakt. Maar waarom is dat marketingteam zo goed?

1. Het openbaar vervoer kleurt roze

In deze video is te zien dat de metro geheel roze kleurt ter ere van deze film; iedereen leeft in Barbieland de komende dagen.

2. Zoek Greta Gerwig of Margot Robbie op en Google kleurt roze

Ja, echt. Wij hebben het geprobeerd – je scherm is heel wat roze rijker als je deze namen intypt.

Google searchbar barbie
Google Searchbar

3. Random boodschappen van Ken op de muur

Wat een cutie die Ken. Oh ehhhh – dat marketingteam bedoelen we.

4. Make-up collectie

Zeg je Barbie, zeg je beauty. NYX Professional Make-up werkt samen met Barbie en brengt een hele roze, schattige én zeer likable collectie uit die je wil hebben. Echte collectors items en ook ontzettend populair. De limited edition collectie is geïnspireerd op de levendige kleuren en positieve energie van de film; met twee mini-oogschaduwpaletten, een mini Butter Gloss-sleutelhanger, een minipalet met twee blushes en een highlighter om de zonovergoten looks uit de film na te bootsen, twee nieuwe tinten Jumbo Eye Pencil oogpotloden en een spiegelcompact in de vorm van een klaptelefoon.

De collectie bestaat uit nog meer items, die zie je op de website van HeeNYX Professional Make-Up. Heell TikTok staat vol met make-uplooks gemaakt met deze items én hoe leuk is dat spiegeltje in de klaptelefoon?!

@makeup2themaxx

Barbie Phone Mirror 😍🩷✨ #nyx #barbiemakeup #barbiephone #nyxbarbiecollection

♬ Barbie Girl – Tiësto Remix – Aqua & Tiësto

5. De outfits van Margot Robbie tijdens de première

Wist je dat Margot elke première een outfit droeg geïnspireerd op een echte Barbie? Bekijk de vergelijkingen met Barbie hier. Dan natuurlijk wel van de grootste modehuizen en helemaal gemaakt voor haar. Margot is natuurlijk prachtig en alles staat haar, maar deze hele nieuwe #barbielook is echt haar ding.

6. Slapen in een echt Barbie droomhuis

Ja, het kan echt. Je kunt nu slapen in een roze en very plastic fantastic droomhuis via Airbnb.

@airbnb

the @barbie dreamhouse is back on airbnb. but this time—ken’s hosting. the pink palace has been revamped with maximum kenergy and is ready for guests. booking opens on july 17 at 10am PT. 🛼 barbie airbnb kendreamhouse don’t miss BarbieTheMovie only in theaters july 21.

♬ original sound – airbnb – airbnb

Wangen zoals Barbie? Roze blush is populairder dan ooit en hier shop je ‘t

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.