Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 17 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Marthe (26): ‘Mijn vrienden in Amsterdam weten niet dat ik nog bij mijn ouders woon in Leeuwarden’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Marthe*.

‘Mijn vrienden in Amsterdam weten niet dat ik nog bij mijn ouders woon in Leeuwarden’

Marthe heeft een leven in Amsterdam en een leven in Leeuwarden. Moet kunnen, maar bij Marthe zorgt het toch voor stress. Haar vrienden in Amsterdam weten namelijk niet dat zij nog bij haar ouders woont. Die denken dat zij op zichzelf woont in Leeuwarden en dat zorgt de laatste tijd voor ongemakkelijke situaties.

Hi Marthe, hoe zijn jouw ‘twee levens’ tot stand gekomen?

”Dat komt door mijn studie. Na mijn hele leven op school te hebben gezeten in Leeuwarden, besloot ik vorig jaar om te gaan studeren in Amsterdam. Ik volg een particuliere creatieve opleiding, waar ik één van de oudsten van de klas ben. Ook één van de weinigen die het zelf betaalt, want het hoge bedrag aan collegegeld wordt bij de meeste van mijn klasgenoten gewoon door de ouders betaald.

Ik heb dat bedrag voor de opleiding over, want we krijgen lessen van echte professionals en ik heb het erg naar mijn zin. Ik hecht enorm veel waarde aan social contact en wilde ook graag een vriendenkring in Amsterdam opbouwen. Dat is in het afgelopen jaar flink gelukt. Beter dan verwacht, eigenlijk. Ik heb nu een paar vriendinnen in Leeuwarden en een vriendengroep in Amsterdam.”

Maar die weten niet alles van jouw situatie in Leeuwarden?

”Nee, zij denken dat ik in Leeuwarden op mezelf woon. Dat is niet zo, ik woon nog steeds bij mijn ouders. Een eigen huis in Amsterdam kan ik niet betalen, mede door mijn hoge kosten aan collegegeld.”

Waarom besloot je hierover te liegen?

”De meesten hebben een eigen appartement in het centrum van Amsterdam. Toen ik moest vertellen dat ik in Leeuwarden woonde voelde ik me al een beetje suf. Niet nodig, i know, maar toch. Daarom besloot ik niet te vertellen dat ik nog thuis woonde. Toen mijn vrienden me begonnen over te halen om in Amsterdam te komen wonen, kreeg ik paniek. Ze stuurde weleens kamers en huizen door, waar ik helemaal geen geld voor had. Toen heb gezegd dat ik al een heel fijn appartement in Leeuwarden had en daar niet weg wilde. Een vriendin uit Leeuwarden was toen net op zichzelf gaan wonen, dus toen heb ik de video van haar huis laten zien.”

Botsen die twee werelden?

”Nee dat niet, maar ik heb het vooral voor mezelf erg moeilijk gemaakt. Ik neem mijn vriendinnen uit Leeuwarden nooit mee naar Amsterdam, en andersom ook niet. Ik slaap vaak in het weekend bij vrienden in Amsterdam, wat logisch is, gezien ik anders lang op de trein moet wachten. Zij zeggen wel steeds dat ze ook een keer uit willen in Leeuwarden om daarna bij mij te slapen. Dan zeg ik dat daar niet zoveel aan is en dat ik in het weekend liever in Amsterdam ben. Dat is wel een beetje ongemakkelijk soms.”

Ga je het ze ooit vertellen?

”Ik denk het niet. Momenteel ben ik aan het sparen om naar Amsterdam te verhuizen, dan hoef ik daarna niet meer moeilijk te doen. Ik denk dat ze het gek vinden als achteraf blijkt dat ik heb gelogen over mijn woonsituatie. Dus ik houd dat voor mezelf.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.