Anne Smits
Anne Smits Food 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Kaaslovers opgelet: TikTok laat zien hoe jij de perfecte kaasplank zelf thuis maakt

Van een goede kaasplank worden wij héél blij. Je kunt bij de gemiddelde wijnbar wel terecht voor een kaasproeverijtje, maar je maakt het ook eenvoudig zelf. Wil jij jouw kaasplank eens op een andere manier in elkaar flansen dan alleen met een brie’tje en trosje druiven? Haal je inspiratie dan uit deze TikTok. Kan jij geen genoeg krijgen van kaas? Bij deze zaak in Amsterdam eet je een vijfgangen culinair kaassoufflé diner.

Kaasje in de ene hand, wijntje in de andere…

Met deze TikTok til jij jouw kaasplank naar een hoger niveau

Komen er binnenkort vrienden over de vloer of heb je nog ideeën nodig voor een originele date? Tover dan jouw keuken om in een gigantische kaasplank. Zo scoor jij hoe dan ook punten bij je vrienden of date.

Tip: ga naar de markt om de kazen in te slaan. Vaak zijn de prijzen een stuk aantrekkelijker en is het assortiment ook nog eens veel uitgebreider dan in de supermarkt

Kaasplank à la TikTok

Hoe creëer je nu die perfecte en unieke kaasplank? Je begint bij het inpakken van je keuken of eettafel met bakpapier of inpakpapier. Zo kun je de gehele tafel gebruiken als kaasplank wat ideaal is als je met een grote groep bent (en zo wordt je tafel ook niet vies). Vervolgens verdeel je de kaasjes over de tafel. Mocht je het leuk vinden dan kan je de naam en bijvoorbeeld de soort smaak van de kaas erbij schrijven. Vul de rest van de tafel op met bijvoorbeeld druiven, olijven, toastjes, charcuterie, augurk en stroop.

Creëer een eigen wijnproeverij

Om de kazen nog smaakvoller te maken, kun je er ook nog zelf een wijnproeverij bij creëren. Combineer een aantal zachte en frisse wijnen met vollere en romige wijnen. Maak bijvoorbeeld een selectie uit witte-, rode-, bubbel-, rose-, oranje – of natuurlijk alcoholvrije wijnen.

@matildabeaa

hosting tip: cover your kitchen island in brown baking paper and make it into a cheeseboard 🍷❤️❤️❤️ cc @alana lav #hosting #kitchen #aesthetic #london #londonvlog #londonhomes

♬ original sound – Meryl Streep Fan

Gek op pizza? Deze gezonde wrap-pizza maak je makkelijk zelf

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.