Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Bizarre Bekentenis 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Maya (21): ‘Mijn beste vriendin heeft nu een relatie met mijn ex, maar eigenlijk vind ik hem nog leuk’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week lees je de Bizarre Bekentenis van Maya* (21).

‘Mijn beste vriendin heeft nu een relatie met mijn ex, maar eigenlijk vind ik hem nog leuk’

Maya zit ergens mee. Namelijk dat haar beste vriendin een relatie met haar ex heeft, terwijl ze eigenlijk nog best verliefd op hem is. Een pijnlijke situatie.

Hi Maya, kan jij iets over jouw situatie vertellen?

”Ik heb een beste vriendin, die Lieve heet, en een ex, Sem. Met Sem had ik tot mijn negentiende een relatie, maar dat werkte op het einde gewoon niet meer. Hij bleek niet trouw te zijn en daarom hadden we veel ruzie. We besloten uiteindelijk uit elkaar te gaan. Ik heb daar lang verdriet om gehad, maar ik weet stiekem wel dat het beter is zo. Al voelt het niet zo. ”

Voelt het nu nog steeds niet zo?

”Nee. Zeker niet nu Lieve een relatie heeft met Sem. Als ik hen samen zie, dan ga ik vanbinnen echt kapot. Ze zijn net een half jaar samen, dus het verliefde spat er ook echt vanaf.”

Hoe is de liefde tussen die twee ontstaan?

”Op een vakantie. Zij waren allebei toevallig op dezelfde plek in Italië met familie en liepen elkaar daar tegen het lijf. Die avond hebben ze wat gedronken als vrienden, maar blijkbaar sloeg er een vonk over. Twee maanden later had ik Lieve huilend voor me, met vraag hoe erg ik het zou vinden als zij samen verder gingen. Ik wilde hun liefde niet in de weg staan, dus ik zei dat ik er oké mee was.”

Maar hoe voel jij je er nu bij?

”Slecht. Als ik ze samen zie dan draait mijn maag om. Dat is voornamelijk omdat ik nog gevoelens voor hem heb. Daarbij vind ik het ook lastig om te zien dat hij bij haar wél trouw is en dat hij een stuk vrolijker is met haar. Ach, ik zal eraan moeten wennen.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.