Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 22 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

7 leuke manieren om meer te bewegen zonder dat je ‘t doorhebt

Genoeg bewegen is harstikke gezond. Het verlaagt stress, het maakt je fitter en energieker, en het is goed voor je hart- en bloedvaten. Tijd om in de benen te komen dus en wat extra te bewegen, zonder dat je daar écht mee bezig bent. Goed voor je mood, goed voor je gezondheid.

Helaas leven we tegenwoordig in een tijd waar genoeg bewegen lastig lijkt te zijn. We zitten veel achter ons bureau en achter de tv. Tijd om daar verandering in te brengen. Met de onderstaande 7 manieren beweeg je op een leuke, toegankelijke manier wat meer.

1. Zet muziek op tijdens het koken

Sta je een lange tijd in de keuken voor een ingewikkeld gerecht? Zet je favoriete guilty pleasure muziek op. Schud je heupen los en dans op de beat.

2. Ga op wandel-date

Een paar wijntjes drinken met je beste vriendin terwijl jullie op de bank zitten is leuk, maar neem die fles wijn mee naar buiten en loop samen een rondje. Dat is niet alleen wat extra beweging, maar ook nog eens gezellig omdat je dan in andere situaties terecht komt dan wanneer je samen op de bank zit. Wie weet wie jullie ineens tegenkomen!

Hardlopen vs. wandelen: wat is nu eigenlijk beter voor je?

3. Tover jouw (home)office om

Werk je van 9 tot 5 achter je bureau, en beweeg je daarom weinig? Investeer dan in manieren om meer te bewegen. Er bestaan tegenwoordig sta bureaus, waarmee je makkelijk een uurtje achter je bureau staat in plaats van zit. Of verruil jouw stoel voor een fitnessbal.

Wil je het echt goed aanpassen? Er zijn hometrainers waar je jouw laptop op kunt zetten, zodat je jouw werk fietsend kunt doen.

4. Sta 20 minuten eerder op

Ben je ‘s avonds te moe voor een workout? Ga dan 20 minuten eerder naar bed, en sta de volgende ochtend 20 minuten eerder op. Dan zit je vol nieuwe energie en dan lukt die korte workout ineens wél.

5. Pak vaker de fiets

Pak je vaak de auto om boodschappen te doen of naar de bioscoop te gaan? Pak eens wat vaker de fiets, of ga lopen. Dat kost je meestal niet eens zo heel veel langer qua tijd, terwijl het jouw gezondheid wel ten goede komt.

6. Multi-tasken

Heb je een lang telefoongesprek? Loop ondertussen heen en weer. Doe een aantal jumping jacks als je op jouw havermout staat te wachten. Pak eens iets vaker iets van de onderste plank uit de supermarkt. Extra bewegen kan hartstikke makkelijk zijn als je multi-takst. Geen tijd? Dat excuus horen we vanaf nu niet meer ;-)

7. Doe workouts van 5 minuten

Heb je drukke dagen en zie je het niet zitten om een uur lang te lopen of naar de sportschool te gaan? Doe dan een (of meerdere) workouts van 5 minuten. Een paar minuten touwtjespringen

Dit zijn de voordelen van ‘s middags sporten (in plaats van ‘s avonds laat)

theeverygirl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.