Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Meer geld sparen in 30 dagen? Dat doe je door deze onnodige uitgaven te stoppen

Met december achter de rug en de vakantieplannen die door velen nu gemaakt worden, is dit is het ideale moment om meer geld te sparen. Om je spaarrekening te spekken of om alvast opzij te zetten voor je zomerplannen. Wil jij meer sparen dan normaal? Dat maak je mogelijk door de volgende onnodige uitgaven te stoppen.

Het zijn de kleine gewoontes die aan het einde van de maand toch een grote hap uit je salaris nemen.

Meer sparen door onnodige uitgaven te stoppen

Een koffie buiten de deur á €4 of een spontaan etentje á €50? Die laten we achter in 2023.

Onnodige boodschappen

Het is verleidelijk om in de supermarkt van alles in je mand te gooien. Als je dan bij de kassa staat, is het wat minder plezierig. Houd je daarom aan een lijstje, zodat je alleen de essentiële boodschappen mee naar huis neemt.

Dure uitjes

Na een lange werkweek is het heerlijk om plezier te maken met familie en vrienden. Maar moet dit per se tijdens een spa-bezoek of een duur etentje? Zoek naar uitjes die weinig geld kosten, om zo meer geld over te houden aan het einde van de maand.

Koffie

Als je in een omgeving woont die rijk is aan koffiezaakjes, dan is de kans groot dat jij een paar keer per week een koffie to go afrekent. Toch lopen deze bedragen flink op. Je zou namelijk meer 100.000 euro hebben als je veertig jaar lang ke havercappu’s belegt. Investeer daarom in een fijne meeneembeker en zet je koffie zelf.

Uit eten gaan

Is uit eten gaan voor jou meer een gewoonte dan een uitzondering? Dan is het tijd om de frequentie van je restaurantbezoekjes iets terug te schroeven. Ga één tot twee keer in de maand naar een fijn restaurant als een feestelijke gelegenheid zich voordoet. Voor de rest van de diners flans je zelf een fijn maal in elkaar.

Eten bestellen

Nog zo’n sluipmoordenaar (van je spaarrekening): eten bestellen. De prijs die je betaalt voor een afhaalmaaltijd is een stuk hoger dan wanneer je zelf kookt. Vries daarom de restjes doordeweeks in, zodat je in het weekend niet hoeft te koken, als je daar geen zin in hebt.

Als je al deze onnodige uitgaven stopt of beperkt, dan zul je na dertig dagen het verschil al merken op je bankrekening. Dat overschot kan dus mooi overgemaakt worden naar de spaarrekening.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.