Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Celebrity 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle krijgt een eigen podcast en de naam is nu bekendgemaakt

Fan van Meghan Markle? Dan hebben we goed nieuws voor je. Niemand minder dan deze Dutchess of Sussex krijgt namelijk een eigen podcast. De naam van de podcast is nu bekend gemaakt door Spotify en deze heeft een persoonlijk randje.

Meghan Markle

Waar prinses Diana rond de jaren 90 – en eigenlijk tot op de dag van vandaag – een grote inspiratiebron was voor velen, wordt nu voornamelijk Meghan Markle als het inspirerende ‘lid’ van de royal family beschouwd.

Als lid van de Britse monarchie heb je best wel wat maatschappelijke invloed: je kan de aandacht schuiven naar bepaalde onderwerpen en deze zo meer bespreekbaar maken. En dat is precies het doel van Meghan’s podcast, die een belangrijk thema zal verkennen dat alles te maken heeft met stereotypes rondom vrouwen.

Spotify deal

De podcast wordt aankomende zomer verwacht en zal worden uitgebracht door Spotify. Harry en Meghan hadden al aan het eind van 2020 een grote miljoenen deal met de streamingservice gesloten, maar van veel koninklijke content is het het afgelopen jaar nog niet gekomen. Tot nu dus.

Naam Meghan’s podcast

Spotify heeft bekend gemaakt dat de naam van de podcast ‘Archetypes’ zal zijn. De naam van de podcast is gebaseerd op de non-profit organisatie van de hertog en hertogin van Sussex: Archewell. ‘Arche’ is het Griekse woord voor ‘actie ondernemen’. Daarnaast refereert de naam ook naar de zoon van het stel, Archie.

Archetypes

Meghan zal in deze podcast ingaan op stereotypen over vrouwen, met name door de lens van populaire cultuur en media. “In this groundbreaking new podcast, ARCHETYPES, Meghan, The Duchess of Sussex, investigates the labels that try to hold women back,” laat Spotify weten.

Meghan zal in haar podcast spreken met historici en experts om erachter te komen waar bepaalde stigma’s rondom vrouwen vandaan komen. Ook zal ze gesprekken voeren met vrouwen die als geen ander weten hoe zulke vooroordelen onze verhalen vormgeven.

Taser

Naast de naam van de podcast, plaatste Spotify ook een minuut durende teaser waarin we Meghan aan het woord horen. We horen wat voorbeelden van hoe er tegenwoordig veel over vrouwen gepraat wordt. Vervolgens zegt Meghan: “This is how we talk about women: the words that raise our girls, and how the media reflects women back to us…”.

“But where do these stereotypes come from? And how do they keep showing up and defining our lives?”, vraagt ze zich vervolgens af.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar Meghan’s podcast.

Het lijkt erop dat prins Harry en Meghan Markle een rol gaan spelen in hun eigen realityserie op Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.