Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 13 jan 2020
Leestijd: 6 minuten

Oeps – Meghan Markle overtrad al eerder de regels van het Britse koningshuis

We zijn shook over het nieuws dat Meghan Markle en prins Harry een stap terug doen van hun rol in het Britse koningshuis. De koninklijke familie is allerminst blij met de beslissing van Harry en Meghan. Toch bleek Meghan al eerder rebels te zijn en overtrad zij verschillende keren de regels van het koningshuis.

We hebben uitgezocht welke (soms onofficiële) regels ze allemaal heeft overtreden en ze voor je op een rijtje gezet.

Meghan Markle overtreedt de regels

Als je trouwt met een lid van The Royal Family word je geacht je aan de (strenge) regels van het koningshuis te houden. Zo moeten ze ieder jaar samen kerst vieren en mogen ze niet verder eten als de koningin uitgegeten is (whuuut?).Toch trok Meghan, de hertogin van Sussex, haar stoute schoenen aan en ging tegen de regels van het koningshuis in.

1. Ze droeg geen panty

Omg Meghan, hoe durf je geen panty te dragen (uhg, uhg)? Voor ons lijkt dit absoluut geen wereldramp, toch is dit heel ongewoon in het Britse koningshuis. Queen Elizabeth draagt ze, Kate Middelton draagt ze en ook prinses Diana droeg ze al-tijd. Het is misschien geen échte regel, maar wel een échte traditie. Meghan hield dit niet bij één keer, want ze draagt zelden een panty onder haar prachtige jurken of rokken. Hoe durf je, Meghan?

2. Ze deed haar eigen autodeur dicht

Ja, dit is natuurlijk ook een heel groot schandaal. Toen Meghan zelf de autodeur dicht deed bij haar eerste solo-verschijning als Royal ging het internet he-le-maal los. Het is namelijk de bedoeling dat iemand van de staff de autodeur voor jou open én dicht doet. Tsja, zo gaan die dingen nou eenmaal bij het Britse koningshuis.

Dit was niet de enige keer dat ze tegen de regels inging met de auto. Een andere keer stapte ze in voordat The Queen ingestapt was. Oei, dat is natuurlijk niet best. Gelukkig gaf Queen Elizabeth zelf aan dat Meghan eerst in mocht stappen, zodat ze op haar eigen plek kon zitten.

3. Ze droeg een broek

Queen Elizabeth en Kate Middelton dragen eigenlijk altijd jurken en rokken. Daarom was het voor veel mensen een even slikken toen Meghan (meerdere keren) een broek droeg. Niet op een gewone vrije dag, nee, ook tijdens officiële, koninklijke bezoeken in andere landen. Een mooi pak is natuurlijk net zo mooi als een mooie jurk of rok, dus we geven haar groot gelijk.

4. Ze gaf een handtekening weg

Het is niet de bedoeling dat de leden van het koninklijke huis handtekeningen uitdelen aan fans. Ze mogen hun handtekening alleen gebruiken voor professionele zaken. Bij een bezoek aan Wales in januari vroeg een klein meisje om Meghans handtekening en pakte Meghan vol vreugde haar pen aan.

Ze schreef “Hi Kaitlin” in haar boekje, dus haar eigen échte handtekening was het (gelukkig) niet. Kailtin was natuurlijk super excited over het feit dat Meghan iets in haar boekje schreef. “I’ve never got a royal autograph before. This is going to make everyone jealous.” zegt het tienjarige meisje. En wij zijn stiekem ook wel jaloers op haar.

5. Ze praatte over prins Harry in Vanity Fair

Deze gebeurtenis was dan wel voor het huwelijk van Meghan en Harry, maar dat maakt het juist zo ongewoon. Royal girlfriends horen niet over hun relatiestatus te praten voor of tijdens dat ze getrouwd zijn. “We’re two people who are really happy and in love. Nothing about me changed. I’m still the same person that I am, and I’ve never defined myself by my relationship.” vertelde ze aan Vanity Fair. Wij vinden deze informatie natuurlijk wél super leuk.

6. Ze had Harry’s hand vast

O-M-G Meghan, hield je Harry’s hand nou vast? In het koningshuis is dat not-done in het openbaar. Je kunt elkaar natuurlijk niet constant aanraken, maar Meghan en Harry lopen toch wel vaak hand in hand met elkaar. Ook slaan ze vaak hun armen om elkaar heen, wat er volgens ons heel cute uitziet, maar dus eigenlijk niet de bedoeling is.

Dit komt deels omdat Harry de zesde in het rijtje van de koninklijke troon is. Zijn verantwoordelijkheid om het koningshuis te representeren ligt dus veel lager dan bijvoorbeeld bij zijn oudere broer.

7. Ze droeg een korte rok

Als je halve naad eronder uitkomt, is het inderdaad een korte rok. In Meghans geval was dat niet zo. Toch droeg ze, volgens de etiketten van het Britse koningshuis, een te korte rok. De rok kwam ongeveer tot halverwege haar bovenbenen. Aanstellen is ook een vak en in dit geval werd er een béétje overdreven gereageerd.

Het was niet alleen deze keer dat The Duchess Of Sussex zich niet aan de kledingvoorschriften hield. Ze draagt vaak een compleet zwarte outfit, wat eigenlijk alleen toegestaan is op begrafenissen. Daarnaast draagt ze zelden een hoed en op haar trouwfoto’s droeg ze een doorschijnende jurk. Oeps.

8. Ze deelt haar politieke mening

Wettelijk gezien mogen leden van het Britse koningshuis hun mening over de politiek niet uiten. Meghan heeft deze regel al een aantal keren verbroken. Ze liet weten dat ze een feminist is en voor pro-choice is (pro-choice is dat ieder individu zelf de keuze moet kunnen maken over het wel of niet uitvoeren van abortus). Dit is één van de redenen dat wij steeds meer en meer van Meghan gaan houden.

9. Ze deed haar schoenen uit in het openbaar

Zelfs op het strand is het de bedoeling dat The Royals hun schoenen netjes aan hun voeten houden. Meghan daarentegen deed haar schoenen gewoon lekker uit op Bondi Beach tijdens een bezoek aan Australië. We geven haar groot gelijk, want niks is irritanter dan duizenden korrels zand in je schoenen.

10. Ze geeft fans een knuffel

Als er een rij was om Meghan een knuffel te geven zouden wij daar zeker in staan. Meghan geeft veel fans namelijk liever een knuffel dan een formele hand. Kate geeft vaak alleen aan kinderen een knuffel, maar Meghan is totaal anders in dat opzicht. Kom maar door met die knuffel.

11. Ze draagt een diamanten ring

Het klinkt misschien niet opmerkelijk dat The Duchess of Sussex een diamanten ring draagt. Toch is dit wel zo, omdat de vrouwen in het Britse koningshuis geacht worden een trouwring met een edelsteen te dragen. Geen diamant dus, Meghan, dat je het even weet.

12. Ze organiseerde een babyshower

Als je zwanger bent is er natuurlijk niks leuker dan een babyshower organiseren. Meghan vloog helemaal naar New York om al haar vrienden bij elkaar te sprokkelen voor de babyshower. Hoe lief? De rest van het koningshuis was hier alleen minder blij mee, omdat het enige kosten met zich meebracht ($200.000 dollar, omg). Baby Archie was het helemaal waard tho.

13. Ze gaf een persoonlijk interview

Het is ongehoord om een persoonlijk interview te geven als je lid bent van het Britse koningshuis. Meghan en Harry trokken zich hier echter weinig van aan en vertelden openlijk over hun issues met de media. Het kwam voor iedereen als een grote verrassing, maar het heeft uiteindelijk goed uitgepakt.

Meghan heeft dus al heel vaak de (soms onofficiële) regels van het Britse koningshuis overtreden. Ze doet gewoon lekker haar eigen ding, maar wel met alle respect naar anderen toen. En wij geven haar groot gelijk.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.