Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 29 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit waren de meest memorabele modemomenten van 2022

Het was weer een bruisend en bewogen jaar, ook voor de mode-industrie. We gingen van highlight naar highlight en werden keer op keer verrast met de mooiste creaties. Tijd om terug te blikken, dit waren de meest memorabele modemomenten van 2022.

A trip down fashion lane. 

Dit waren de meest memorabele modemomenten van 2022

Nu de Fashion Weeks er weer volle bak tegenaan mochten, konden we ook niets anders verwachten dan een spectaculair mode-jaar. Van nieuwe innovaties tot genderless design: nieuwe normen worden gezet en dat is fijn om te zien.

De spray-on jurk van Coperni

Als we aan Paris Fashion Week denken, dan denken we aan de iconische jurk van Coperni. Bella Hadid was klaar om te presteren (ondanks het feit dat zij er al 27291 shows op had zitten) en rockte de spray-on jurk als geen ander. Coperni bewijst wederom dat innovatie en mode een gouden duo zijn.

Een emotioneel eerbetoon aan Issey Miyake

Tijdens diezelfde Fashion Week in Parijs vond de Issey Miyake show plaats. De show van Issey Miyake was er een met een emotioneel randje. De oprichter en oud-hoofdontwerper van het modehuis is afgelopen 5 augustus op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het was een emotioneel moment en veel aanwezigen lieten een traantje gaan.

Het jaar van Simon Porte Jacquemus

Simon Porte Jacquemus is al langere tijd een bekende naam in de modewereld, maar dit jaar zette hij serieuze stappen met zijn modehuis Jacquemus. Met zijn shows weet hij mening modeliefhebber te raken, doordat hij alles tot in de kleinste details regelt. Ook zijn laatste show, ‘Le Raphia’ was weer een daverend succes.

Ciao Kim

Dit jaar werkte Kim Kardashian mee als gastdesigner voor Dolce & Gabbana. Het extravagante Italiaanse merk startte de show in Milaan met een luid geluid van paparazzi-camera’s, zogenaamde fans die “We love you Kim!” schreeuwden en felle lichtflitsen. Hierna verschenen de modellen op de catwalk in de nieuwe SS23 collectie.

Rihanna zette de toon voor zwangere vrouwen

Er is maar één vrouw die met haar pregnancy reveal de modegeschiedenis ingaat en dat is Rihanna. Dit jaar rockte ze haar zeangerschap zoals niemand dat voorheen deed. Ze moest niets hebben van de oncharmante en bedekkende positiekleding. Ook met haar flinke baby bump kleedde ze zich nog extra sensueel als voorheen – as she should. 

De comeback van Diesel

Als er één merk keihard terugkwam in 2022, dan is het Diesel. Jarenlang opereerde Diesel op de achtergrond, maar sinds Glen Martens aan het roer staat is dat anders. Terwijl de Diesel-rokriem het meest besproken internetmoment was voor Glenn Martens dit jaar, was het ook een beetje een doorbraakjaar voor de Y/Project-ontwerper, die onlangs het Denim-merk uit de jaren 2000 nieuw leven heeft ingeblazen.

Anne Hathaway als Andy tijdens NYFW

Anne Hathaway beleefde The Devil Wears Prada opnieuw tijdens New York Fashion Week. Ze verscheen in een outfit á la Ander Sachs en nam daarna plaats naast niemand minder dan Anna Wintour.

Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Michael Kors

Matthieu Blazy’s debuut voor Bottega Veneta

Toen voormalig creative director Daniel Lee opstapte bij Botega was de modewereld in shock. Toch bleek er een waardige vervanger: de Belgische desiger Mattieu Blazy. Hij deed zijn werk bij Raf Simons’s Calvin Klein, Phoebe Philo’s Celine, Maison Margiela, en werkte onder Lee bij Bottega Veneta, tot nu.

Het MET-moment van Kim Kardashian

Als er om één jurk veel te doen was, dan was het wel de MET-jurk van Kim Kardashian. Of uh, eigenlijk van Marilyn Monroe. Vanwege de kwetsbare structuur van de iconische jurk werd Kim bekritiseerd, want ze droeg een kostbaar stuk modegeschiedenis opnieuw en bracht de integriteit ervan in gevaar. Anderen vonden het dieet absurd dat Kim aanging om in de jurk te passen. Kortom: deze jurk maakte veel los.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.