Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De modemaand heeft gesproken: dit zijn de vijf trends die we spotten bij de SS24 shows

Nu het weer lekker herfstig wordt, is er niets lekkerder dan alvast fantaseren over de volgende zomer. Niet allen over waar we naartoe gaan op vakantie, maar ook over wat we gaan dragen. Met de modemaand achter de rug is het tijd om de balans op te maken: dit zijn de trends die we spotten tijdens de SS24 shows.

Een ding is duidelijk: vrouwelijkheid wordt gevierd in de collecties die volgende zomer uitkomen.

Vijf grote trends die we spotten tijdens de SS24 shows

Een paar dingen vielen op.

No pants

We zagen Hailey Bieber al in Parijs zonder broek paraderen en het lijkt erop dat deze trend gaat doorzetten.

ANP-475306467
ANP

Bij de show van Miu Miu zagen we al dat de onderbroeken (uiteraard met logo) weer boven de broek mogen komen. Sinds 2021 is deze trend zich al aan het opbouwen, maar nu neemt ‘ie echt een vlucht. Sydney Sweeney deed het al even voor tijdens Paris Fashion Week.

Trends ss24
ANP
Miu Miu: Outside Arrivals - Paris Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2024
ANP

Rosette

Tijdens de lente en zomer van 2024 zetten we de bloemetjes weer buiten. Nooit zagen we zoveel rozen terugkomen in de SS24 collecties. Florals for spring, groundbreaking? Niet echt. Toch wagen veel modehuizen zich aan kleurrijke ontwerpen met veel bloemen.

En als we zeggen veel bloemen, dan bedoelen we ook echt véél bloemen. Zie hieronder ene hoogtepunt uit de show van Marni tijdens Paris Fashion Week.

Womenswear, summer 2024, Paris, Marni
ANP

See through

Vooral tijdens Copenhagen Fashion Week zegen we veel sheer items de catwalk passeren. Wij zijn fan. Op de catwalk bij Rotate zagen we een jurk die ons somehow aan de condoomjurk van Bianca Censori deed denken. Bij Blumarine ging het desingteam voor een sheer look in combinatie met veel glitters.

ANP
ANP
MFW
ANP

Strik erom

We schreven eerder al over de trend, want deze breekt nu al flink door. De strik is het accessoire van dit najaar – en belooft dus ook nog even te blijven tijdens de zomerse dagen.

LFW: Simone Rocha Spring Summer 2024 Collections fashion show
ANP

Denim on denim

Deze trend laat zich ook perfect lenen voor het najaar: denim on denim. We zagen het onder andere in de zomercollecties van Y/Project en Balenciaga. Wj starten nu alvast met het combineren van denim items, want ook in het najaar is dit een fijne look.

PFW
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.