Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Mensen meten massaal hun ‘canthal tilt’ op TikTok: bepaalt dit echt hoe aantrekkelijk je bent?

Het jaar is pas net begonnen en het wordt alweer pijnlijk duidelijk dat we het meten van esthetische kenmerken niet in 2023 hebben gelaten. Op TikTok gaat nu een filter viraal dat je ‘canthal tilt’ meet. Maar wat zegt dit nu eigenlijk over hoe aantrekkelijk je bent?

Heb je behoefte aan een nieuw onbereikbaar schoonheidsideaal? Wat dacht je van een superspecifieke manier waarop je ogen in een bepaalde hoek moeten staan om het toppunt van aantrekkelijkheid te bereiken?

Wat zit je canthal tilt?

De term canthal tilt verwijst naar de hoek of helling van de buitenste ooghoeken ten opzichte van het horizontale vlak van het gezicht. Op TikTok zien we mensen massaal met een rode streep door de ogen, waarmee ze hun canthal tilt meten.

Het streven is blijkbaar naar een streep die als een soort V-lijn door de ogen loopt. Dat noemen ze een positive canthal tilt. Bij een ‘positieve’ kanteling staan de buitenste ooghoeken iets omhoog in de richting van de slapen, wat vaak wordt geassocieerd met een jeugdiger en wakkerder uiterlijk, dat vaak als aantrekkelijk wordt beschouwd. Oké, dan.

@chrisp.md

What is your canthal tilt and how can things like makeup affect it? #canthaltilt #makeup #eyemakeup #plasticsurgery #doctortok #nowyouknow #fypシ

♬ original sound – Chris P., MD

Bepaalt dit kenmerk hoe aantrekkelijk je bent?

Het enige dat een positieve canthal tilt doet, is zorgen dat je er ietsjes wakkerder uitziet. Maar per se knapper? Dat is subjectief. Denk eens aan Anne Hathaway en Jacob Elordi, twee mensen geprezen om hun looks, die allebei een negatieve canthal tilt hebben.

Aantrekkelijkheid en schoonheid zijn eigenlijk niet zo eenvoudig. Het hebben van specifieke kenmerken betekent niet automatisch dat je als knap wordt beschouwd. Aantrekkelijkheid is subjectief en verschilt van persoon tot persoon. Wat voor de een aantrekkelijk is, kan voor de ander totaal niet boeien. Persoonlijke smaak, culturele achtergrond en eigen ervaringen spelen allemaal mee in hoe iemand aantrekkelijkheid ziet. Iedereen is uniek, en er zijn zoveel verschillende fysieke kenmerken en combinaties die als aantrekkelijk kunnen gelden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.