Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze app houd je gemakkelijk contact met je long distance bestie

Wanneer je beste vriendin is verhuisd of überhaupt al niet in de buurt woonde, kan het lastig zijn om elkaar op de hoogte te houden van jullie levens. En dat terwijl je elkaar waarschijnlijk het liefste elke dag zou willen spreken. Wil je hier verandering in brengen? Dan zou deze app een fantastische oplossing kunnen bieden.

Voor wanneer dagelijks bellen of FaceTimen toch lastig blijkt..

Liever een verre vriend dan een goede buur

Vriendschappen zijn kostbaar en enorm waardevol, maar soms kan het een uitdaging zijn om het contact te onderhouden als je fysiek ver van elkaar verwijderd bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel manieren om in contact te blijven. Of je nu nieuwe vriendschappen hebt opgedaan tijdens een reis, in een nieuwe stad bent gaan wonen en je vrienden achter hebt moeten laten, of je bestie heeft besloten naar het buitenland te verhuizen.

Verrassing op je beginscherm

Locket is een soort digitale fotolijst voor je iPhone. Het werkt heel simpel: je maakt een foto en iedereen die de app heeft en is toegevoegd als vriend, krijgt de foto te zien. Zo hoef je geen privé-berichten te sturen, maar worden de foto’s als een soort verrassing toegevoegd aan het scherm van je vrienden. Het leuke van de app is namelijk dat je het als widget kunt instellen. Hierdoor kunnen je vrienden de foto meteen op hun homescreen bekijken.

@rorymell

literally the best thing we ever did🤘🏼 @Locket #fyp #parati #locket #widget #lifestyle #bsf

♬ Super trouper – ❀

Zo werkt het

Voordat je foto’s naar elkaar kunt sturen, moet je Locket even instellen. Begin door de app te starten en je telefoonnummer in te vullen. Je ontvangt dan een bericht met een code om je gegevens te verifiëren. Vervolgens voeg je maximaal vijf van je contacten toe aan je Locket-app en dan is de app klaar voor gebruik.

Om het echt leuk te maken, kun je de app als widget instellen op je homescreen. Zo doe je dat:

  1. Tik met je vinger op een lege plek tot de apps beginnen te wiebelen.
  2. Druk op het plusteken (linksboven).
  3. Typ in het zoekvak ‘Locket’ en tik op het bijbehorende app-icoontje.
  4. Selecteer de gewenste grootte van de widget en tik op ‘Voeg widget toe’.
  5. Sleep de widget naar de gewenste plek.
  6. Start de app, maakt een foto en deze wordt automatisch doorgestuurd naar je vrienden. Er zijn geen ingewikkelde instellingen of filters die je kunt gebruiken.
  7. Als je de foto hebt gemaakt in Locket, tik je op het pijltje om de foto door te sturen naar de iPhones van je vrienden. Is de foto niet gelukt? Dan tik je gewoon op het kruisje en maak je de foto opnieuw.

Persoonlijk fotoalbum

Met de knop ‘History’ kun je een overzicht zien van alle foto’s die jij en je vrienden naar elkaar hebben gestuurd. Vind je een van de foto’s echt heel leuk? Dan kun je deze ook opslaan in je Foto’s-app.

‘Moet ik erop rekenen dat ik de helft betaal als ik meegevraagd wordt op date?’ Dit zeggen mannen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.