Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze trucjes laat je jouw ogen optisch groter lijken

Nu de langverwachte Barbie-film ook in Nederland bijna in première gaat is het tijd om onze meest popperige make-up trucjes uit de oude doos te halen. Dit zijn onze favorieten om je ogen optisch groter te laten lijken.

Fake it till you’re Barbie…

Zo maak je de grote ogen van Barbie

Barbie was ons eerste rolmodel als het gaat om beauty en mode. Al weten we natuurlijk dat het uiterlijk, het figuur en de uiterlijke kenmerken van Barbie allesbehalve realistisch zijn, toch maken we er nog altijd graag gebruik van.

Een van onze favoriete kenmerken van Barbie’s gezicht was haar grote blik. Of je nou gezegend bent met natuurlijk grote ogen of graag extra hulp aanneemt: er zijn enorm veel trucjes en technieken die je kunt gebruiken om je ogen optisch net zo groot als die van Barbie te laten lijken.

 

1. Wit oogpotlood op je waterlijn

Waar we vroeger, in onze Avril Lavigne-fase, juist onze waterlijn met een donker oogpotlood versierden, gaf dat eigenlijk het tegenovergestelde effect van de Barbie-eyes. Door juist een wit oogpotlood te gebruiken om je waterlijn (het binnenste gedeelte van je onderste ooglid) in te kleuren krijg je direct een open en heldere blik. Zo eenvoudig kan het zijn dus.

Onze favorieten:

2. Highlight it

Een andere truc om je ogen groter te laten lijken, is door highlighter aan te brengen op de binnenste ooghoeken. Gebruik hiervoor een lichte kleur highlighter of een lichte oogschaduw met een subtiel glittertje erin. Breng het aan op het hoekje bij de traanbuis en voilà! Weer een trucje bijgeleerd.

Onze favoriete highlighters:

3. Lashes for days

Wimpers kun je zien als de kroon op je ogen en voor elke soort look heb je een ander soort kroon nodig. Wil je extra grote ogen creëren? Ga dan aan de slag met een wimperkruller voor een extra open blik. Ook kun je een mascara gebruiken om de wimpers extra te accentueren. Breng hierbij vooral een paar lagen mascara aan op de bovenste wimpers en zorg ervoor dat je de buitenste wimpers extra benadrukt. Hierdoor krijgen je ogen een false lash effect die je ogen een liftend effect geven.

Onze favoriete mascara’s:

Is dit het geheim achter Bella Hadid’s ooglift effect?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.