Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Slapen onder de sterren: dit zijn de mooiste tentenkampen in de woestijn

De woestijn heeft iet magisch. Waar het vroeger een plek was om in te verdwalen, is het nu de plek om in een luxe tentenkamp helemaal tot rust te komen. Van Dubai tot Marrakesh: dit zijn de mooiste tentenkampen in de woestijn.

Voel je als een prinses in de wonderlijke wereld van 1001 nachten.

Dit zijn de mooiste tentenkampen in de woestijn

En de meeste kosten minder dan €200 per nacht.

Oxygen Lodge

Op slechts 35 minuten rijden van Marrakesh vind je Hotel Oxygen Lodge. De Afagay-woestijn telt verschillende idyllische tentenkampen, waaruit dit een van de meest geliefde is. Het is een atypische accommodatie waar je een geweldige nacht doorbrengt onder een luxe tent die is ingericht volgens een combinatie van Arabische stijl en Franse Art Deco. De tent beschikt over een eigen badkamer, wat een fijne bijkomstigheid is.

Bij elke zonsondergang vindt er een thee- en vuurceremonie plaats: een moment dat je niet snel vergeet.

Scarabeo Camp

Nog een kamp in de Agafay-woestijn is Scarabeo Camp. Als je houdt van een feestje, dan ben je hier aan het juiste adres. De tenten staan in het minerale landschap van de Agafay-woestijn. Ze geven je de indruk dat je aan het einde van de wereld staat, aan de voet van het Atlasgebergte.

Een heel groot pluspunt van dit kamp: je kunt er ook een ballonvaart bij boeken.

Alkamar Camp

Bij Alkamar Camp kan je uiteraard overnachten (wel het leukst),maar je kunt er ook een dagpas halen. Mocht je dus al een verblijf in de buurt van Marrakesh geboekt hebben, maar toch even de sfeer van de woestijn willen proeven, dan is dit ideaal. Wij raden wel aan om te blijven voor het diner, want moet je eens kijken hoe magisch dat eruit ziet.

Platinum Heritage Dubai

In februari brachten wij een bezoek aan Dubai, met als absolute hoogtepunt het Platinum Heritage kamp. Je kunt gaan voor een dag of het volledige pakket, inclusief Jeep-tour, diner en ballonvaart.

Agafay Valley

Agafay Valley is een van de meest kleurrijke en gezellige kampen in de omgeving van Marrakesh. Als je een cocktailliefhebber bent, dan wil je naar Agafay Valley. Dit woestijnkamp heeft de beste bar van allemaal.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.