Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 2 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Met Gala-gasten eren Karl Lagerfeld’s overleden kat Choupette in.. kattenoutfits

Gisteravond was het weer tijd voor het Met Gala in New York en het thema dit jaar draait volledig om Karl Lagerfeld. De inmiddels overleden ontwerper wordt in het zonnetje gezet door zijn werk te eren. Hij stond aan het hoofd van vele modehuizen maar is vooral bekend door zijn werk bij Chanel. Karl was een excentrieke man en hij had uiteraard ook een kat, Choupette. Choupette was een birmaanse kat en overleed in 2019, maar naast een huisdier was het ook een muse. Niet zo gek ook dat deze furry friend geëerd werd tijdens hét mode-event van het jaar.

Met Gala-gasten eren Karl Lagerfeld’s overleden kat Choupette

Choupette was de huiskat van Karl van 2011 tot 2019. Sinds 2012 heeft zij een eigen Twitter-account en ook een eigen Facebook en Instagram-account, die door Lagerfeld werden geopend. Hij zette haar neer als een soort kleine (en harige, dat wel) diva in de stijl van Greta Garbo. Choupette heeft via haar eigenaar verschillende interviews over haar leven bij Lagerfeld gegeven. Karl had haar cadeau gekregen van model Baptiste Giabiconi nadat Karl had opgepast, omdat hij zelf niet aanwezig was om voor de kat te zorgen.

Als je Karl eert, dan eer je ook alles wat hij liefhad. Zijn designs, maar dus ook zijn kat. Doja Cat kwam in een jurk van Oscar de la Renta (die trouwens echt prachtig is) maar haar make-up is wat opvalt.. ze heeft namelijk heuse prosthetics waardoor ze kat-achtige features heeft.

Met Gala 2023
Met Gala 2023 Photo by DNphotography/ABACAPRESS.COM via ANP

Ook blijft ze volledig in haar kat-rol tijdens de interviews:

@dannydoesntknow

Doja cat and emma chamberlain at the met gala was what we all need 😳💀

♬ original sound – Cody

Next level kat

Waar Doja Cat (haha, toevallig) nog relatief herkenbaar is, is de volgende gast dat niet. Deze man is volledig in kattenpak op de loper verschenen. Het is.. Jared Leto!

Met Gala 2023
Met Gala 2023 ANGELA WEISS / AFP via ANP

Love it – Kris Jenner haar beste momenten ever als momager

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.