Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 10 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 onvergetelijke Met Gala-momenten herinneren je eraan waarom het zo’n big deal is

Het is dan niet de eerste maandag in mei, maar wel de tweede maandag in september. Aanstaande maandag, 13 september, vindt het Met Gala plaats in New York City en het ziet ernaar uit dat het behoorlijk spectaculair wordt. Nadat de editie vorig jaar werd gecanceld door het coronavirus, zien we aanstaande maandag de meest prestigieuze celebrities op de trappen van het Metropolitan Museum of Art staan.

Speciaal daarom blikken we terug.

Met Gala 2021

Het thema voor het jaarlijkse benefiet- en bijbehorende tentoonstelling van het Costume Institute is ‘In America: A Lexicon of Fashion’, dat in twee delen (de eerste nu te zien, de tweede in mei volgend jaar) zal onderzoeken hoe de steeds evoluerende sociale getijden de mode hebben beïnvloed – en vice versa. Billie Eilish, Timothée Chalamet, Amanda Gorman en Naomi Osaka zijn de co-voorzitters van dit jaar, samen met vaste voorzitster Anna Wintour, die sinds 1995 toezicht houdt op het evenement.

Dua Lipa is niet aanwezig bij het Met Gala 2021 om déze reden

Het arriveren van de sterren begint rond 5:30 PM, het menu is volledig plant-based en de looks beloven weer spectaculair te worden. Maar zelfs op een evenement waar bijna elke aankomst de krantenkoppen haalt, blijven sommige herinneringen niet hangen. Dus om je pre-party op gang te helpen, zetten we 15 onvergetelijke Met Gala-momenten op een rij.

1. Prinses Diana – 1996

De eerste en enige keer dat prinses Diana aanwezig was tijdens het Met Gala, een jaar voor haar tragische dood.

Patrick McMullan via Getty Images

2. RiRi

Iedere keer dat Rihanna de trappen van het Metropolitan Museum of Art betreedt, wordt er geschiedenis geschreven. Wat zal ze dit jaar dragen?

EPA/JUSTIN LANE
EPA/JUSTIN LANE
Neilson Barnard/Getty Images/AFP

3. Dé lift – 2014

Het Met Gala van 2014 ging in de boeken door Beyoncé, Jay-Z en Solange Knowles. Uit gelekte bewakingsbeelden bleek dat de rapper fysiek werd aangesproken door Bey’s zusje in de lift van het Standard Hotel in NYC. Er is nooit een verklaring gekomen.

EPA/JUSTIN LANE

4. Clooneys – 2015

George en Amal Clooney maakten hun debuut als husband and wife tijdens het Met Gala in 2015.

EPA/JUSTIN LANE

5. Taylor Swift – 2016

Taylor Swift waagde een dansje met de Britse acteur Tom Hiddleston tijdens het Met Gala in 2016. Een maand later gingen zij en Calvin Harris hun eigen weg en startte ze een romance met de acteur.

Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP

6. Beyoncé – 2016

Slechts een week nadat Beyoncé haar album Lemonade had gelanceerd, wat een nieuw licht wierp op de huwelijksproblemen met Jay-Z, verscheen ze op het Met Gala van 2016 zonder haar gebruikelijke plus-één.

Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP

7. Kim Kardashian – 2013

Kim Kardashian verscheen in 2013 hoogzwanger op het Met Gala, een maand later werd North West geboren.

EPA/JUSTIN LANE

8. Dé wc-selfie – 2017

“What happens inside the Met Gala stays in the Met Gala”, dat was het doel van Anna Wintour toen ze in 2015 een verbod op selfies introduceerde. Twee jaar later maakte Kylie Jenner de beroemde wc-selfie.

met gala momenten
Instagram Instagram / @kyliejenner

9. Bella Hadid – 2017

Er gebeurde meer in 2017, want Bella Hadid verscheen in een revenge catsuit toen haar ex-vriend The Weeknd niemand minder dan Selena Gomez meenam als date.

Neilson Barnard/Getty Images/AFP

10. Lady Gaga – 2019

Lady Gaga introduceerde tijdens het Met Gala met thema ‘Camp: Notes on Fashion’, maar liefst vier outfits.

ANGELA WEISS / AFP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.