Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Mina (29): ‘Mijn vriend betaalt studieschuld van onze gezamenlijke rekening’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnen-irritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Mina* (29) haar verhaal.

Geldzaken in een relatie zijn altijd lastig. En zo zijn er zelfs een aantal financiële red flags. Mina denkt er eentje bij haar vriend ontdekt te hebben. Ze zijn het namelijk niet eens over de manier waarop haar vriend zijn studieschuld afbetaalt.

‘Mijn vriend betaalt zijn studieschuld af van onze gezamenlijke rekening’

Dat de kosten van DUO van de gezamenlijke rekening worden afgeschreven, schiet bij Mina in het verkeerde keelgat.

Hi Mina, vertel eens meer over jouw situatie!

“Mijn vriend en ik wonen sinds een paar maanden samen. We delen daardoor natuurlijk veel kosten, waardoor we besloten om een gezamenlijke rekening te openen. Van deze rekening betalen we onze huur, boodschappen en andere gezamenlijke vaste lasten. Voor leuke dingen en uitgaven als de sportschool hebben we allebei onze eigen rekening nog.

Nu kwam ik er via de bankieren-app achter dat er maandelijks een afschrijving van ‘DUO Hoofdrekening’ werd gedaan. Omdat het maar €34 was, zocht ik er eerst niet zoveel achter. Maar toen ik het hier met vriendinnen over had, kwam ik erachter dat dit het afbetalen van de studieschuld is. Ik heb geen studieschuld, dus het moet die van mijn vriend zijn, die afbetaald wordt van ons geld, niet zijn eigen rekening.”

Wat vond je daarvan?

‘Ik was toen niet echt boos, maar vond het wel een beetje gek. Het gaat namelijk tegen onze afspraken in. We zouden alleen gezamenlijke dingen betalen van die rekening. Ik vroeg aan mijn vriend waarom dit van de gezamenlijke rekening afgeschreven werd en toen was zijn antwoord ‘dat we er allebei profijt van hebben’. Naar zijn mening, heb ik er ook voordeel van dat hij gestudeerd heeft, omdat hij nu met zijn baan maandelijks meer bijdraagt dan ik. Nogal een gekke gedachtegang.”

Hoe is de situatie nu?

”Toen ik hem vertelde dat ik het gek vond, hebben we er een tijdje om gekibbeld. Nu maakt hij maandelijks €34 extra over, zodat dit gedekt wordt. Al maakt hij er nog weleens een opmerking over.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.