Emma Toussain
Emma Toussain Restaurants 3 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom bestaan er geen moderne bruine kroegen? Amstel1 is het antwoord op je vraag

Vandaag opent de huiskamer van de stad Amstel1 de deuren aan de Amstel in Amsterdam. In deze moderne bruine kroeg wordt gegeten, gedronken, gelachen en gespeeld. Samen, want in Amstel1 ben je nooit alleen. Mocht je niet zo’n fan zijn van die ‘oudere’ bruine kroegjes maar wel van de gezelligheid? Dan is dit misschien wel de plek voor jou.

Bruine kroeg maar make it modern

Wie Amstel1 binnenloopt, belandt in een gezellige bar-bistro waar de historie voelbaar is en iedereen welkom: ras-Amsterdammer en verdwaalde toerist, puber en opa, solo met een krantje of samen met een groep vrienden. Ze komen allemaal voor de authentieke sfeer, de bordspelletjes, het warme interieur, het grote zonnige terras, de gastvrije service en een ouderwets broodje bal. Met de sfeer van vroeger en de kwaliteit van nu. Hier klinken de bierglazen, gaan de borrelhappen rond en overheerst het geroezemoes. 

Amstel1
📸 Enrique Meesters / Amstel1

Moderne bruine kroeg

Amstel1 ligt aan de Amstel, in hartje centrum. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de nieuwste bruine kroeg van de stad. Met authentiek interieur – denk houten stoeltjes en bar, ouderwetse krantenstokken (mét eigen vriendenkrant), een stamtafel en bordspellen –, maar ook eigentijdse accenten. Het hout wordt afgewisseld met andere natuurlijke materialen als marmer en planten, waardoor Amstel1 moeiteloos meegaat met de tijd.

📸 Enrique Meesters

No-nonsense sfeer

Iedereen is welkom bij Amstel1. Van gasten die even rustig een krantje willen lezen met een bakkie koffie en gezinnen die een spelletje komen spelen, tot groepen vrienden die iets te vieren hebben of Ajax komen kijken. Zij kunnen zelfs een grote tafel reserveren met eigen tap. Het draait allemaal om vriendschap en gezelligheid bij het laagdrempelige Amstel1. En die gezelligheid past naadloos bij de uitgebreide menukaarten. Met een ruime selectie goede bieren en wijnen, goede koffie, en een lunch- en avondkaart met klassieke en herkenbare bistrogerechten. Denk aan rijkelijk belegde broodjes en gerechten die je zou verwachten in een zaak als Amstel1: van ceasar salad tot steak en van een gebakken visje tot verschillende borrelhappen.

📸 Enrique Meesters

Dit is nu al de meest gehypte rooftopbar van Amsterdam, dit is waarom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.