Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Beyoncé startte gisteren met haar Renaissance tour en dit zijn de eerste beelden

We hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar nu is het zover: Beyoncé is weer op wereldtour. Met de show die zij bouwde rondom haar Renaissance album gaat ze nu Amerika en Europa door. Gisteren was eerste show en dit zijn alle looks.

En natuurlijk geven wij je alvast een sneakpeak van wat je kan verwachten op 17 en 18 juni in de Johan Cruijf Arena.

Beyoncé’s Renaissance

Afgelopen zomer, op 29 juli, bracht Beyoncé haar zevende album uit: Renaissance. Dit album in geïnspireerd door het discotijdperk en de ballroomcultuur – twee flamboyante begrippen.

Beyoncé zocht inspiratie in de zwarte ballroom cultuur uit de late jaren ’70, dancemuziek en de clubcultuur. Beyoncé merkte op dat ze grotendeels met deze cultuur in aanraking was gekomen door Jonny, haar homoseksuele neef die haar tot zijn dood tijdens de aidsepidemie hielp opvoeden.

Verder wilde ze dat het album een eerbetoon zou zijn aan de ondergewaardeerde pioniers van de dancemuziek, wiens bijdragen in de grote massa niet werden erkend.

”Creating this album allowed me a place to dream and to find escape during a scary time for the world. It allowed me to feel free and adventurous in a time when little else was moving. My intention was to create a safe place, a place without judgment. A place to be free of perfectionism and overthinking. A place to scream, release, feel freedom” vertelt de zangeres over het album/

The Renaissance Tour

Gisterenavond vond de eerste show van de tour plaats in Stockholm, waar Queen B ook vanavond weer op zal treden. Je begrijpt, de wereld was maar al te nieuwsgierig naar de eerste beelden van de show. Gelukkig hebben wij een glimp kunnen opvangen.

De looks

Zoals verwacht spotten we veel glitter, zilver en discokleuren in de looks. Queen B verkleed zich natuurlijk meerdere keren tijdens zo’n show. Maar voor zover we kunnen zien, liggen alle outfits wel met elkaar in een (zilvere) lijn.

(Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)
(Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)

Het decor

Hoe de show eruitziet is heel bepalend voor de sfeer. In de eerste beelden spotten we alweer veel spektakel – én ook het iconische zilveren paard is aanwezig. Wij hopen stiekem dat ze daarop haar entree maakt.

(Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)
(Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)

De nummers: nieuwe en klassiekers

Dat de nummers uit het Renaissance album gezongen worden, is onvermijdelijk. Toch hopen we natuurlijk ook op wat klassiekers. We hebben goed nieuws voor je: die komen zeker aan bod. “Formation”, “Diva” , “Run the World (Girls)”, “Love on Top”, “Crazy in Love” en “Drunk in Love” zijn gisteren allemaal gedaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.