Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 modetrends uit de 00’s maken een comeback en zo draag je ze

Trends komen en gaan. Dat blijkt maar weer, want veel items die in de jaren ’00 trendy waren zien we nu terug op straat. Terwijl trends uit de jaren negentig onlangs een comeback hebben gemaakt, was dat ook niet anders te verwachten met de mode uit de jaren 2000. En hoewel het niet de meest stijlvolle periode uit onze geschiedenis is, zitten er toch een aantal leuke modetrends tussen.

De mode uit de jaren 2000 beleeft opnieuw z’n piek. Nog nooit zagen we zoveel trends uit een ander tijdperk terugkomen op de catwalks én in het straatbeeld.

Deze 5 trends uit de 00’s maken een comeback

Een aantal meest gênante trends van de afgelopen drie decennia maken een onverwachte comeback in de mode. Toch zijn er ook trends uit de jaren 2000 die  nu cooler zijn dan ooit. Wij laten zien hoe je de trends in 2021 kunt dragen.

1. Baguette tassen

De baguette bag komt eigenlijk uit de nineties, maar was zo geliefd dat het ook in de 00’s werd gedragen. De populaire tas werd uiteindelijk vervangen door grotere portemonnees en draagtassen, maar we neigen toch meer naar kleiner. De baguette maakte vorig jaar weer haar comeback en wij kunnen niet meer zonder deze tas.

2. Denim on denim

Denim heeft veel te danken aan mode uit de jaren 2000 en de modetrend was onmisbaar. Celebrities als Britney Spears en Justin Timberlake werden vaak gespot in. Het all denim everything moment van Britney Spears en Justin Timberlake zal altijd iconisch zijn, maar tegenwoordig zien we het toch liever alles. Nu dragen we de trend lekker oversized, want comfort is key.

3. Statement haarbanden

Nooit meer een bad hair day dankzij deze modetrend uit de 00’s. We kennen allemaal wel de signature look van Blair Waldorf uit Gossip Girl. De statement haarbanden mogen weer gezien worden en zijn al in meerdere varianten beschikbaar. Voor deze trend geldt the bigger the better.

4. Tube top

Van Destiny’s Child tot Britney Spears, Cameron Diaz en elke celebrity die je maar kunt bedenken, tube tops waren niet te missen van eind jaren negentig tot begin 2000. Tegenwoordig is de strapless look in verschillende soorten en maten te vinden. Kylie Jenner is in ieder geval al fan van de modetrend.

5. Fluwelen trainingspakken

Een van de meest typische modetrends uit de jaren 2000 was natuurlijk het fluwelen trainingspak. Tegenwoordig is de trend weer erg geliefd en Kim Kardashian bracht dit jaar zelfs een eigen velvet collectie uit. En wij zijn er heel blij mee, want zeg nou zelf, een fluwelen pak tijdens het thuiswerken is toch ideaal?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.