Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Moringa: een wondermiddeltje met heel veel gezondheidsvoordelen

Eens in de zoveel tijd komen er plots van die wondermiddeltjes boven water waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar volgens de omschrijvingen in één klap heel je gezondheid kunnen fixen. Van gember tot kurkuma en van maca tot citroen. We dachten ze zo onderhand allemaal wel te kennen. Toch is er weer een opgedoken waar we ons nu op alle mogelijke manieren in willen onderdompelen: Moringa.

De wonderboom

Moringa is een boom die vooral in tropische gebieden uitzonderlijk snel groeit. Het is niet voor niets dat de boom de “Miracle Tree” genoemd wordt. In Afrika worden de bladeren gebruikt om ondervoeding onder de bevolking tegen te gaan vanwege de grote hoeveelheid vitamines, mineralen, antioxidanten en eiwitten.

Eet je gezond met moringa

Er wordt gezegd dat de blaadjes van de boom 25 keer meer ijzer dan in spinazie, 7 keer zo veel vitamine C als in sinaasappels, 4 keer het calcium van melk, 4 keer de hoeveelheid vitamine A van wortels, 2 keer het eiwit van yoghurt en 3 keer het kalium van bananen bevatten. Waar dit allemaal goed voor is? Nou, waarvoor niet! Het middeltje zou bakken met energie geven, het emotionele welzijn verbeteren en depressies bestrijden, ontstekingen en pijn verlichten, de lever beschermen, de bloeddruk verlagen, het lichaam ontgiften, goed werken voor de verbetering van de spijsvertering, een gezonde huid bevorderen en het lichaam helpen herstellen na het sporten.

Multifunctioneel

Moringa is verkrijgbaar als een poeder die gemaakt wordt van bijna alle delen van de boom, zowel van de blaadjes, als de wortels, als de takken en de zaadjes. De poeder kun je bijvoorbeeld op heel gemakkelijke manier als ingredient in smoothies of yoghurt verwerken. Ook zit het inmiddels in allerlei producten zoals poeders, skincare en thee. Dit zijn onze favorieten.

1. Tip van Chrissy Teigen

Ook Chrissy Teigen zweert bij Moringa en met haar porseleinen huidje nemen we haar tips maar al te graag aan. Het model is groot fan van de Mara Algae + Moringa Universal Face Oil. Ze gebruikt de olie nadat ze haar makeup heeft verwijderd en haar gezicht heeft schoongemaakt.

Gezichtsolie met algen en moringa, €40,20 van MARA via Cult Beauty.

2. Slurp je gezond

Een kopje moringa thee per dag en je immuunsysteem heeft binnen no time een flinke opknapper. De thee bevat geen cafeïne en kan dus zelfs ‘s avonds gedronken worden en is een mooie toevoeging aan een gezonde voeding.

20 zakjes thee van Jacob Hooy voor €4,79 via Holland and Barrett.

Jacob Hooy Moringa thee
Jacob Hooy

3. Hydrateren met Remari

Super hydraterende skincare met Moringa olie als hoofdingedient. De olie werkt ontstekingsremmend, tegen uitslag en tegen mee-eters en acne en behoudt de natuurlijke glans van de huid.

Set met de Remari Super Hydrating Cleanser en Super Hydrating Toner, €42,95 via Remari.

Remari Moringa Olie
Remari

Is het eten van chocolade nou echt zo slecht voor onze huid? Wij geven antwoord

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.