Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van een voetenbad met gember? Dit zijn de vele voordelen

Waar gember allemaal wel niet goed voor is! Na de thee en shotjes lijkt er nu een nieuwe gembertrend op komst. Wij presenteren je het (schijnbaar) magische gember-voetenbad.

Wortel met pittig smaakje

Dat wij inmiddels zó van gember kunnen genieten en het zelfs puur kunnen eten hadden we een aantal jaren geleden niet durven dromen. Sterker nog: dat bakje gember die naast de wasabi bij de sushi stond werd zo snel mogelijk weer weggespoeld met het dichtstbijzijnde drankje na een kleine mix-up met zalm. Gelukkig is het mogelijk om smaken te leren waarderen en zelfs liefhebben. Gember staat op dit leer-lijstje bij ons vrijwel bovenaan. Al is het nog een klein gevecht om de eerste plek met spruitjes en kaasfondue.

Instant health-boost

Na het drinken van een gembershot of gembertheetje voelen wij ons binnen een paar seconden alsof we ons hele leven op orde hebben – en vooral alsof die drankjes van gisterenavond gecompenseerd zijn. Natuurlijk weten we dat dit niet helemaal klopt, maar gember blijkt wel degelijk gezondheidsvoordelen te hebben. Little did we know dat we het niet alleen kunnen eten en drinken om onze gezondheid een handje te helpen…

Badderen met gember

Een verwarmend voetenbadje met de gele wortel blijkt niet alleen heerlijk ontspannend te zijn. Het heeft oneindig veel voordelen voor je gezondheid, waaronder:

  • Het verdrijven van een verkoudheid.
  • Het bevorderen van een goede nachtrust.
  • Het bevorderen van de bloedsomloop.
  • Het verminderen van ontstekingen.
  • Het elimineren van bacteriën en virussen.
  • Het verlichten van pijn bij artritis.
  • Het bestrijden van pijn door voetblessures.
  • Het verminderen van jeuk en zwellingen.

Werkwijze

Moeilijk hoeft het niet te zijn. Vul een pan met water en meng het met plakjes gember van een klein stronkje. Laat dit 15 tot 20 minuten sudderen op laag vuur. Laat afkoelen tot zo’n 40 graden (verbrand je vooral niet), giet het mengsel in een bak en het genieten kan beginnen. Wil je voor de full-experience gaan? Voeg dan droge kruiden zoals engelwortel, paardenbloem, rozemarijn toe aan de pan vóór het koken of voeg citroensap, azijn of etherische olie toe aan het afgekoelde teiltje met gembersoep. Even doorroeren en je bent ready voor 30 minuutjes relaxen.

Let op: gebruik van een gemberbadje bij open wonden (bijvoorbeeld door flinke blaren) is een minder goed idee en zou kunnen prikken.

Aha! Zo kom je zo snel mogelijk van je hooikoortsklachten af

Zo investeer je in jouw gezondheid en houd je je aan een budget

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.