Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Big sister advice: 5 dingen die je wilt weten als je na een lange tijd weer single bent

Een break-up is nooit leuk. Als je lange tijd met iemand samen bent geweest, is het vaak onwennig om het vrijgezellenleven weer te betreden, maar het kan ook alles meevallen. Wij geven je een paar adviezen zodat jouw single tijd in ieder geval ‘vrijgezellig’ is.

Zo maak je er toch nog het mooiste van.

Met deze tips begin je je single-tijd goed

First things first: neem wat tijd voor jezelf. Een heartbreak kan zwaar vallen. Voordat je het wilde vrijgezellen leven instapt, is het fijn om even wat aandacht aan jezelf te besteden. Zorg dat je weer lekker in je vel zit en je goed voelt bij de dingen waar je mee bezig bent. Happy you, happy single life.

Open stellen voor nieuwe liefdes

Na het eindigen van een relatie is het soms moeilijk om jezelf weer open te stellen voor nieuwe mensen. Soms is het makkelijk om in een kroeg een gesprek aan te pappen of juist op een datingapp met iemand te chatten. Zo zitten er niet veel verwachtingen aan en hoef je niet gelijk al te serieus met iemand te praten.

Datingapps: good or bad?

Datingapps kunnen goed werken als je weer openstaat voor het vrijgezellenleven, maar er langzaam in wilt glijden (knipoog). Chatten met iemand op een datingapp creëert een bepaalde afstand waardoor de gesprekken meestal casual en flirty kunnen zijn, maar je niet gelijk vastzit aan een persoon. Toch kan het ook een leeg gevoel bezorgen. Een connectie via een datingapp vinden gebeurt wel regelmatig, maar vaak blijft het bij online praten. Heb dus niet al te hoge verwachtingen en heb vooral veel plezier hiermee.

Rebounds werken, maar rebound niet de rebound

Een rebound is een goede remedy als je net uit een relatie komt, maar rebound niet de rebound. Als iemand puur een rebound is voor je kan het na het beëindigen van een relatie soms lastig zijn om het bij één te houden. Het is fijn om niet een rebound te moeten vinden voor de vorige rebound, want dan blijf je bezig. Wees dus goed bewust van wanneer je close met iemand wilt worden en wanneer het puur om de seks gaat, want een rebound rebounden kan zo eindigen in een eindeloze lijst. Single life is all about having fun.

Snel weer verliefd op iemand?

Word je kort na het beeïndigen van een relatie weer verliefd op iemand? Dat is hartstikke normaal. Er zit geen tijd vast aan single zijn. Of je nu lang of kort in het vrijgezellenleven zit, it’s all about having fun. Word je gelukkig van iemand anders? Ga er vooral voor.

Big sister advice: 4 mega handige tips voor als je net op jezelf gaat wonen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.