Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Geld 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Big sister advice: 4 mega handige tips voor als je net op jezelf gaat wonen

Op jezelf wonen is altijd een grote stap. Het is nieuw en mega exciting: je leert nieuwe mensen kennen, doet nieuwe ervaringen op, maar er komen ook nieuwe verantwoordelijkheden bij kijken. Hoe vaak de zin “had ik dit maar van tevoren geweten” wel niet valt in die eerste periode. No stress! Hier zijn vier tips om het op jezelf wonen net iets makkelijker te maken, waardoor the independent life net iets leuker wordt.

Wat ik had willen weten voorat ik uit huis ging

1. Me-time.

Uit huis gaan is ontzettend leuk en spannend, maar kan soms ook eenzaam voelen. Op jezelf wonen betekent ook leren om alleen te zijn. Soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan: je bent nog jong, je wilt feesten tot diep in de nacht, terrassen met vrienden en tafelen totdat je er bij neervalt, and we get that. Toch is het fijn om ook regelmatig tijd voor jezelf in te plannen, voor jezelf te zorgen en op te laden, zodat je genoeg energie hebt om alle leuke dingen in het leven mee te maken. Happy you, happy life.

2. “Heb je wel je bonuskaart mee?”

Wat voorheen werd gehaald, betaald en gekookt, is nu ineens een extra verantwoordelijkheid, en niet een al te onbelangrijke: boodschappen doen. Een supermarkt kan nogal overweldigend zijn: iedereen heeft wel eens dat je naar binnen gaat voor één ding en vervolgens naar buiten komt met een hele boodschappentas vol snacks, sausjes en alles behalve waarvoor je in de eerste instantie naar de supermarkt bent gegaan. Daarom hebben wij van NSMBL een lijst gemaakt met mega handige bespaartips in de supermarkt, die ervoor zorgen dat je gericht boodschappen blijft doen en niet met een lege bankrekening en vijf tubes mayonaise de toko verlaat.

3. Bitchin’ on a budget: vintage shoppen is je beste vriend.

Vintage shoppen is al langere tijd hot and happening, maar tweedehands kleding kopen is ook nog eens ideaal voor een vollere kledingkast en voor een vollere portemonnee. De leukste unieke kledingstukken liggen verstopt tussen de oude oma vesten en gek gekleurde driekwartsbroeken. Geen zin om door een dikbepakte vintage shop te struinen? Online zijn er websites zoals Vinted die het shoppen iets overzichtelijker kunnen maken. Nog een paar tips nodig? hier zijn 6 tips om online vintage parels te scoren.

4. Culinair hoogstandje van de onderste plank.

Uit eten gaan met vrienden is altijd onweerstaanbaar lekker, gezellig en ook meestal ook nog dichtbij. Echter vallen er natuurlijk ook een aantal culinaire hoogstandjes in eigen keuken te maken. Misschien net iets minder lekker dan het eten en drinken wat je in een restaurant zou krijgen, maar laten we eerlijk zijn: zelf koken heeft zo z’n charmes. Leren koken is een skill die ontzettend handig is om te hebben, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vrienden of familie die een keer verwend willen worden bij je. Inspiratie hiervoor nodig? Wij hebben een paar van de lekkerste foodinsta’s om te volgen onder elkaar gezet voor je.

Slapen en mentale gezondheid: hoeveel uur slaap is te veel?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.