Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Op pad met een nachtfotograaf: ‘De stad is magisch in de nacht’

Of je nu gaat stappen, moet werken of de deur uitgaat voor een late night snack; er is ’s nachts genoeg te beleven, vooral in de stad. Daar weet nachtfotograaf Tim van Vliet (38) alles van. Hij fotografeert het liefst in het donker en gebruikt verschillende – vaak zelfgemaakte – lichteffecten om bijzondere plaatjes te schieten.

Of je een grote camera nodig hebt om de mooiste foto’s in de nacht te maken? Nee hoor, volgens Tim hoeft dat niet. Hij ging op pad met de nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra: dé smartphone voor de mooiste foto’s in het donker. Samsung combineert slimme technologie met hardware die speciaal gemaakt is voor de beste ‘nightography’.

Nachtfotograaf aan het werk

Tim: “Ik was bezig met een fotoshoot in de studio, dus besloot ik de camera eens backstage uit te proberen. Ik was behoorlijk onder de indruk van hoe goed deze smartphone fotografeert in het donker: de beelden zijn haarscherp en het licht wordt mooi vastgelegd. Ik had niet eens de instellingen van de camera aangepast; hij stond op automatische nachtmodus.” Wat Tim zo interessant vindt aan de nacht? “De nacht heeft iets magisch. Het is de perfecte combinatie tussen chaos en stilte. Denk maar eens aan het contrast tussen naar een feestje gaan en daarna laat in de nacht of vroeg in de ochtend naar huis fietsen.”

Nachtfotografie
Tim van Vliet: “Ik was behoorlijk onder de indruk van hoe goed deze smartphone fotografeert in het donker.” Tim van Vliet

Hij deelt de ultieme tip om zelf de mooiste foto’s in het donker te kunnen maken. “Het belangrijkste is dat je smartphone of camera stabiel gehouden wordt, zodat je foto zo scherp mogelijk is.” Hij raadt aan om een statief te gebruiken, maar er is ook een andere oplossing: de Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een handige functie genaamd ‘night solution’. Hierbij worden er heel veel foto’s op één moment gemaakt, haalt je smartphone de foto’s die wazig zijn eruit en voegt de overgebleven foto’s samen tot één beeld, dat door een programma nóg gedetailleerder en kleurrijker gemaakt wordt. Kortom: je maakt in een handomdraai haarscherpe foto’s, dag en nacht. Handig, toch?

Foto’s in het donker maken

NSMBL probeerde de Galaxy S22 Ultra zelf ook uit. Goed gezelschap? Check. Feestelijke setting? Check. De beste camera voor foto’s in het (half)donker? Dubbel check! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de foto’s hieronder.

NSMBL
NSMBL
NSMBL

Meer lezen over dit onderwerp? We delen de beste tips voor de mooiste foto’s in het donker. Je vindt nachtfotograaf Tim op Instagram via @timski_lightpainting. En ben je benieuwd naar wat de Samsung Galaxy S22-serie nog meer kan? Lees hier alles over de nieuwe smartphone en make the nights epic.

In samenwerking met Samsung

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.