Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 16 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Geen geduld? Dit zijn vijf makkelijke manieren om je nagellak sneller te laten drogen

Een nieuw lakje op je nagels kan je weer helemaal fris laten voelen. Wanneer jij je nagels zelf lakt, ken je helaas ook de struggle dat het zoveel tijd in beslag neemt om te drogen. Zit niemand op te wachten, daarom hebben wij hier vijf handige trucjes op een rij gezet om je nagellak sneller te laten drogen.

Nagellak sneller laten drogen

Er zijn tegenwoordig al veel verschillende soorten nagellak waardoor het wachten steeds korter wordt. Denk bijvoorbeeld aan gellak of biab. Toch is er niets mis met de oude vertrouwde ‘gewone nagellak’. Of althans, er is één ding mis: drogen duurt lang. Door de volgende dingen te doen duurt het minder lang.

Kies lichtere kleuren

Een donkere nagellak heeft langer nodig om te drogen. De lichtere kleuren of minder dekkende kleuren drogen sneller. Hoewel je hier echter meer lagen van nodig hebt, duurt dit minder lang om te drogen dan een donkere en dekkende nagellak. Een ander voordeel van deze lichte nagellak, is dat wanneer je echt de deur uit moet en je nagels zijn nog niet droog zijn, de imperfecties ook minder opvallen.

Gebruik ijswater

Het voelt wellicht een beetje gek om je nog natte nagels in een bak met ijswater te dippen, maar dit versnelt wel het drogingsproces. Door het ijswater gebeurt er iets met de moleculen in de nagellak waardoor deze sneller hard worden. Je kunt dit alleen doen aan het einde met een topcoat over de nagellak heen.

https://www.tiktok.com/@_rakhstarbeauty/video/7213876169639333163?_r=1&_t=8n8aMUtxg4f

Laat elke laag kort drogen

De meeste lakjes vergen meerdere lagen. Het is belangrijk dat je elke laag twee minuutjes laat drogen. Alhoewel dit waarschijnlijk niet als een versneld proces aanvoelt, werkt het wel. Je nagellak zal uiteindelijk minder lang nodig hebben om te drogen dan wanneer je alle lagen achter elkaar aanbrengt.

Nageldroger

Wanneer jij klaar bent met lang wachten op je nagels om te drogen, is het aanschaffen van een nageldroger een optie. Net als in de nagelstudio’s, duurt het uiteindelijk minder lang voordat je nagels droog zijn.

Haarlak

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een bus haarlak in huis. Door een laag haarlak over de laatste laag van je nagels heen te sprayen, zal deze laag sneller drogen. Het is wel belangrijk dat het een haarlak is met aerosol is. Wanneer je meerdere lagen aan hebt gebracht is het goed om te weten dat haarlak alleen werkt voor de laag waarop het aangebracht wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.