Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 4 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

5 tips om je nagels langer dan ooit te laten groeien (zonder dat ze breken!)

Op de NSMBL-redactie zijn we gek op nagels, nailart en de laaste trends op gebied van nagellak (op dit moment: dopamine nails). We vinden het dan ook uiterst vervelend als onze nagels breken voordat ze écht mooi lang zijn. Heb jij daar ook last van? Onderstaande tips gaan je helpen om je nagels te laten groeien.

En dan zonder dat ze breken, hooray!

Nagels laten groeien

1. Stop met nagelbijten

Oke, dit is misschien een inkoppertje, maar wel onwijs belangrijk. Als jij lange, sterke nagels wilt, dan is nagelbijten een no go. Telkens wanneer jij jouw nagels kapotscheurt, duurt het lang voordat ze weer mooi en sterk worden. Stoppen met nagelbijten kan enorm lastig zijn, maar het kan. Jij kan het ook.

2. Gebruik nagelriemolie

Sterke, lange nagels beginnen bij gezonde nagelriemen. Merk je dat jouw nagelriemen vaak droog zijn, of laten ze een beetje los van jouw nagels? Investeer dan in een goede nagelriemolie. Op lange termijn zorgt dit voor gezondere nagels.

3. Gebruik een nagelverharder

Versterk je nagels van buitenaf met een nagelverharder. Deze breng je een langere periode aan op je nagels, precies zoals nagellak. Deze van Herome is een aanrader, maar als je voor een budget versie wilt gaan dan is een nagelverharder van Kruidvat ook helemaal prima.

4. Eet je nagels sterk

Dagelijks voldoende vitamines eten zorgt ervoor dat jouw lichaam gezond blijft. Dat komt jouw nagels natuurlijk ook ten goede. Syreeta Aaron, nagelverzorgingsexpert, laat aan mindbodygreen weten dat citrusvruchten, pinda’s en walnoten in het bijzonder bijdragen aan gezonde nagels. Dat wordt inslaan!

5. Vitamines slikken

Lukt het je niet om de nodige vitamines binnen te krijgen? Dan kan je als back-up plan altijd ervoor kiezen om extra vitamines bij te slikken. Er zijn veel haar-, huid en nagel-vitamines op de markt die goed werken voor een glanzende haardos en sterke nagels, omdat het ingrediënt biotine hier in verwerkt zit.

Allright, nu weet je precies wat je te doen staat om je nagels te laten groeien. Voor wat extra motivatie: bekijk deze nagellak trends van 2022 eens. Daar wíl je toch prachtige, lange nagels voor hebben? Precies. Dachten wij ook.

Succes!

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.