Julia Schaap
Julia Schaap Career 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit verdien je gemiddeld als nagelstyliste

Voor verzorgde nagels ben je bij een nagelstyliste aan het juiste adres. Elke dag heeft een nagelstyliste verschillende behandelingen in de agenda staan. Van biab tot acryl en gel: elke klant heeft andere wensen. Ook de prijzen hangen natuurlijk af van de behandeling die je neemt en waar je je nagels laat doen. Ook betaal je vaak voor de ervaring van de nagelstyliste en draag je bij aan het salaris. Daarover gesproken: wat verdient een nagelstyliste nu precies?

Wat verdient een nagelstyliste?

Het salaris van een nagelstyliste hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Zo maken het aantal certificaten dat je hebt en het aantal uur dat je werkt een groot verschil. Ook het aantal jaar ervaring is een belangrijk punt waarop de prijs van jouw nagels en het salaris van de nagelstyliste wordt gebaseerd.

Het salaris in loondienst

Het startsalaris van een nagelstyliste in loondienst met een full-time baan ligt rond de €1700 bruto. Het  salaris van een nagelstyliste met gemiddelde ervaring in loondienst is ongeveer €2100 bruto. Volgens MijnZZP is het salaris van een nagelstylist met ruim tien jaar ervaring ongeveer €2500 bruto.

Uiteraard ligt het salaris ook aan de salon en het aantal klanten dat wordt ingepland. Het fijne aan loondienst is dat verschillende zaken al voor jou worden geregeld, dit moet je zelf doen als ZZP’er.

Nagelstyliste als ZZP’er

Als ZZP’er variëren de prijzen natuurlijk nog meer. De één werkt misschien wel 60 uur in de week, terwijl de ander wat minder tijd in het bedrijf stopt. Hierdoor verschillen de salarissen ook enorm. Toch is de gemiddelde omzet van een zelfstandige nagelstyliste tussen de €3500 en €4000 bruto per maand.

Daarnaast is het aantal klanten natuurlijk een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt wat jouw salaris is. De ene nagelstylist heeft jaren ervaring en werkt ruim 60 uur in de week, dan zal het salaris ook een stuk hoger liggen dan het salaris van iemand die drie dagen in de week werkt met een stuk minder klanten.

Fan van abstracte nagels? 22x abstracte nailart die je wil proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.