Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Klaar met het single leven? Deze tips helpen je met daten

We kennen allemaal het leed dat daten heet. Of je nou nog nooit een relatie hebt gehad of als je uit een lange relatie komt: daten blijft een lastig fenomeen. Vooral als je een flinke poos single bent, kan de stap om weer te daten nogal hoog zijn. Toch hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te worden — deze tips geven je een duwtje in de rug.

Daten is eigenlijk heel erg leuk.

Onthoud wat je wel en niet zoekt in een partner

Mocht je uit een relatie komen, weet je vaak wat je wel en niet meer zoekt in een toekomstige partner. Zo hoef je geen maanden meer te besteden aan iemand, als je erachter komt dat diegene trekjes heeft die jou niet aanstaan. Doordat jij dit van te voren weet, kan je veel effectiever daten. Ideaal dus.

Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst, niet alleen naar een ander, maar ook naar jezelf. De kans is groot dat je een date hebt met iemand die je achteraf toch minder leuk vond dan gedacht. Hou diegene niet aan het lijntje en wees meteen eerlijk, andersom zou jij dat namelijk ook niet willen. Zo kunnen jullie allebei ook weer door met daten en ontstaan er geen ingewikkelde situaties. Dat wil niemand natuurlijk.

Blijf positief

Het kan zo zijn dat je meteen je ware liefde tegenkomt, maar dit kan ook een tijdje duren. Blijf toch positief en geloof in de liefde. Uiteindelijk kom je vast jouw toekomstige partner tegen, maar dan moet je niet opgeven. Op elk potje past een deksel.

Zorg goed voor jezelf tijdens het daten

Een goede relatie met jezelf is veel belangrijker dan een relatie met iemand anders. Blijf tijdens het daten dus zowel fysiek als mentaal lief voor jezelf. Stel jezelf altijd voorop en ga niet over je eigen grenzen voor de liefde.

Onderzoek wijst uit: dit vinden we no-go’s tijdens het online daten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.