Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je direct na het zwemmen je natte bikini of badpak uit moet doen

It’s getting hot en dan is niets zo lekker als een verfrissende duik nemen in de zee of in het zwembad. Af en toe het water opzoeken, dan weer in het zonnetje liggen: zo kom je de dag wel door. Let er alleen wel op dat je je natte badpak of bikini asap uitdoet nadat je een duik hebt genomen.

Het kan namelijk de balans van gezonde bacteriën in je vagina verstoren. En dat wil je niet.

Na het zwemmen natte badkleding uitdoen

Het is natuurlijk verleidelijk om de hele dag je badkleding aan te houden tot de zon weer weg is en je naar huis gaat, maar dat is niet heel verstandig. Bacteriën nestelen zich graag op vochtige en donkere plekken, zoals je natte badpak of bikinibroekje.

En voor wie denkt dat het chloor in het zwembad genoeg doodt, heeft het mis. Sterker nog, soms zijn er chemicaliën aan het water toegevoegd die de groei van de bacteriën in je vajayjay juist stimuleren. Die chemicaliën worden namelijk toegevoegd aan chloor om de ‘foute’ bacteriën te killen in het zwembad, maar ze kunnen óók de goede bacteriën in je vagina doden.

De gezondheid van je vagina

De balans van de gezonde bacteriën in je vagina is heel belangrijk. Als die balans wordt verstoort, kan je last krijgen van urineweginfecties of schimmelinfecties. Je natte badpak of bikinibroekje kan dus een voedingsbodem zijn voor deze ziektes. Yikes.

Als je na een dagje zwemmen merkt dat je veel witte afscheiding en jeuk hebt, kan het betekenen dat er een infectie ontstaat. Hoe je dit kunt voorkomen? Neem droge kleding mee, zoals droog ondergoed of een tweede badpak of bikini. Zorg dat je iets bij hebt waardoor je niet al te lang in je natte badpak of andere zwemkleding rondloopt.

En psst, je halverwege de dag in een andere badpak of bikini hijsen is voor het goeie doel. Direct douchen na een duik in een zwembad en het uitspoelen van je zwemkleding helpt ook om de kans op infecties te verkleinen.

Moet je je bikinilijn nog aanpakken voordat je je in een badpak of bikini hijst? Met deze tips krijg je een bikinilijn waar je U tegen zegt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.