Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 7 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Is wodka Sprite jouw lievelingsdrankje? Dan moet je deze 9 cocktails met Sprite eens proberen

Het is weekend én het is mooi weer: dat betekent cocktails. Met deze temperaturen is het belangrijk om genoeg te drinken – vooral water, maar oké -, dus sla je twee vliegen in één klap en flans je een lekkere cocktail in elkaar. Wodka Sprite doet het altijd goed, dus wedden dat deze negen cocktails met Sprite ook een schot in de roos zijn?

Nu we door het coronavirus zoveel mogelijk thuisblijven, stellen we ook een bezoekje aan onze favoriete cocktailbar uit. Daarom is dit het uitgewezen moment om zelf de barvrouw uit te hangen en cocktails uit eigen keuken te serveren. Scheelt je ook nog eens een flinke bak geld.

9x verfrissende cocktails met Sprite

Sprite is een van de meest veelzijdige mixdrankjes. Het is een pareltje in het frisdrank-schap en daarom zetten wij de lekkerste cocktails met Sprite voor je op een rijtje. En wees niet bang, het maken van deze cocktails is geen rocket science.

1. Wodka Cranberry Fizz

Hoe maak je het? 

Vul een glas met ijs en schenk het voor  1/4 vol met wodka, 1/4 met Sprite, 1/4 met cranberrysap en 1/4 met jus d’orange. Garneer met een sinaasappel en je bent klaar.

2. Rode Wijn Spritzer

Hoe maak je het?

Vul een glas met ijs. Vul het dan voor de helft met rode wijn en voor de helft met Sprite. Als finishing touch top je het af met wat vriesfruit.

3. Sex in the Driveway

Hoe maak je het?

Vul een glas met crushed ijs. Voeg daar 1 deel perziklikeur, 1 deel blue curaçao, 2 delen wodka of witte rum bij en top het vervolgens af met Sprite. Cheers!

4. Citrus Splash

Hoe maak je het?

Voeg 1,5 deel wodka en drie delen Sprite toe aan een glas. Schenk hier vervolgens een scheutje grapefruitsap bij en garneer het met ijs, tijm en grapefruit.

5. Gin in Juice

Hoe maak je het?

Vul een glas met ijs. Voeg hier 1 deel gin en 1 deel perziksap aan toe en roer dit door. Vul het glas dan met Sprite en garneer het met een schijfje perzik.

6. The Twist

Hoe maak je het?

Vul en glas met 1,5 deel vanille wodka, 1 deel ginger ale en top het af met Sprite. Garneer het drankje met ijsblokjes en een vanilletakje.

7. The Cherry to my Cocktail

Hoe maak je het?

Vul een glas met ijs, voeg hier 1 deel wodka en 1 deel kersenlikeur aan toe. Vul het glas verder met 3 delen Sprite en top het af met een kers.

8. Pink Fruit

Hoe maak je het?

Giet 2 delen tequila, 1 deel citroensap, 1 deel grapefruitsap en 1 deel triple sec in een cocktailshaker. Vul en glas met ijs en giet het drankmengsel eroverheen. Top het af met Sprite en garneer met wat grapefruit of limoen.

9. Limoncello Blush

Hoe maak je het?

Vul een glas met ijs en voeg hier twee gelijke delen vodka en limoncello aan toe. Voeg hier vervolgens 2 delen Sprite en 2 delen cranberrysap bij. Garneer het drankje met wat citroenschil en je bent ready to drink.

Virtuele cocktailparty – Met deze 7 recepten maak je makkelijke cocktails binnen no-time

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.