Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 25 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix-docu over Nederlandse spermadonor geeft je kippenvel, op negatieve manier dan

De internationale Netflix-documentaire The Man with 1000 Kids vertelt het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer, een charmante oplichter die de afgelopen jaren wereldnieuws werd. Jonathan wordt ervan beschuldigd over de hele wereld moeders te hebben misleid om zijn kinderen te krijgen.

De 43-jarige Jonathan heeft in april 2023 naar schatting tussen de 550 en 600 kinderen verwekt.

The Man with 1000 Kids

Deze driedelige Netflixserie duikt in de schimmige wereld van de vruchtbaarheidsindustrie en laat zien hoe sommige internationale klinieken door een gebrek aan wereldwijde regelgeving anonieme donaties toestaan.

Met exclusieve toegang tot een groep vastberaden en verontwaardigde ouders onthult de serie het bizarre verhaal van deze YouTuber, en hoe de ouders nu strijden voor wetswijzigingen om te voorkomen dat hij nog meer mensen bedriegt.

Spermadonor Jonathan bij Eva Jinek aan tafel

In 2023 was Jonathan te gast bij Jinek om te praten over zijn donorgedrag, onze collega’s van Metro hebben dit destijds behandeld in een artikel. Toen Eva Jinek hem vroeg waarom hij bewust meer is gaan doneren dan het toegestane aantal van 25, reageerde hij: “Ik ben natuurlijk ver over die norm heen, maar omdat ik zelf zo bekend ben, zie ik daar geen gevaar in”, legt de donor uit. “Veel kinderen weten dat ik hun donorvader ben en als zij iemand tegenkomen, weet diegene dat ook. Ik heb er wel over nagedacht, het is niet alsof ik maar wat ben gaan doen.”

Jinek wijst Meijer er ook op dat hij in de 16 jaar dat hij dit doet, heeft gelogen tegen de moeders over hoeveel kinderen hij heeft verwekt. In 2017 stond hij zelfs op een zwarte lijst bij klinieken in Nederland.

Trailer van The Man with 1000 Kids

De trailer geeft je kippenvel, op een negatieve manier dan. Check ‘m hieronder:

Deze docuserie is vanaf 3 juli te zien op Netflix.

Deze kleine beautyproducten passen perfect in je strandtas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.