Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 25 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Deze 5 banen hebben de hoogste salarisindicatie

Werkgevers die moeite hebben met het vinden van personeel doen er goed aan om een salarisindicatie te vermelden op hun vacatures. Voor maar liefst 83% van de werkzoekenden speelt deze informatie namelijk een doorslaggevende rol om voor een baan te kiezen.

Hoe jonger de sollicitant, hoe doorslaggevender het salaris. Dit blijkt uit representatief onderzoek van banenplatform Nationale Vacaturebank.

De vijf banen met de hoogste salarisindicatie

Benieuwd voor welke functie je gemiddeld het meest (en het minst) salaris aangeboden krijgt? Nationale Vacaturebank maakte een lijst van de vijftig meest voorkomende vacatures en berekende daar het gemiddelde aangeboden salaris van. Dan kom je uit op fikse verschillen qua beloning. Psychiaters staan bovenaan, met een gemiddelde salarisindicatie van maar liefst € 7.376. 

Top 5 hoogste salarisindicaties

  1. Psychiater – € 7.376
  2. Verpleegkundig specialist – € 5.609
  3. Psycholoog – € 5.399
  4. Communicatieadviseur – € 5.037
  5. Business Controller – € 4.917

Loise (24): ‘Ik ben erachter gekomen dat ik veel meer verdien dan mijn collega’s met meer ervaring’

De laagste salarisindicaties

Is geld voor jou ook de belangrijkste motivator? Dan zijn de volgende vijf banen niet helemaal voor jou weggelegd, volgens Nationale Vacaturebank hebben die namelijk de laagste salarisindicatie. Het laagste salaris wordt geboden voor de functie orderpicker. Voor deze magazijnfunctie wordt gemiddeld een salarisindicatie van € 2.271 gegeven. 

Top 5 laagste salarisindicaties

  1. Orderpicker – € 2.271
  2. Verkoopmedewerker – € 2.312
  3. Reachtruckchauffeur – € 2.329
  4. Magazijnmedewerker – € 2.341
  5. Productiemedewerker – € 2.376

Werkervaring maakt groot verschil

Volgens Sharita Boon, directeur van Nationale Vacaturebank, maakt het aantal jaar werkervaring dat je hebt groot verschil. Op dezelfde functie kan dat soms oplopen tot wel € 1500 verschil. “Ook zie je ervaring terug in de geboden salarissen. Als beginner op de arbeidsmarkt verschilt het inkomen natuurlijk van de meer ervaren werknemers” legt Sharita uit. Het gemiddelde verschil tussen iemand zonder ervaring en een leidinggevende is op basis van alle onderzochte vacatures € 1.443 per maand.

Dit salaris verdien je als stewardess in Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.