Gina Koninkx
Gina Koninkx Entertainment 19 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

8 Italiaanse films op Netflix om even heerlijk weg te dromen bij la bella vita

Fan van Italiaanse films? De hoeveelheid knappe acteurs is eindeloos, de shots zijn minstens zo grandioos en de onderwerpen romantisch. Het goede leven wordt getoond in al deze Italiaanse klassiekers op Netflix en daar kun jij heerlijk bij wegdromen.

Je zou je Nederlandse stek zo verruilen voor een huisje in Italië als je deze prachtige filmshots ziet.

8 geweldige Italiaanse films op Netflix

Kruip lekker met je lover op de bank en zet één van deze prachtige Italiaanse films van Netflix op. Misschien steekt je partner zelfs nog wat op van al die Italiaanse gestures.

1. L’ultimo Paradiso

Deze nieuwkomer uit 2021 is onlangs op Netflix geplaatst en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We gaan hiervoor terug in de tijd, naar 1950 om precies te zijn. Boer Ciccio is een gepassioneerde boer die voor alle arbeiders rechtvaardigheid wenst. Hij wordt alleen wél verliefd op de dochter van een rijke landeigenaar, en dat gaat in tegen zijn principes.

2. Io Che Amo Solo Te

Deze comedy vertelt het verhaal van de 50-jarige Italiaanse schone Ninella. Haar grote liefde is altijd Don Mimì geweest, een man met wie ze niet kon trouwen. Ninella’s dochter Chiara wordt verliefd op niemand minder dan Don’s zoon Damiano. Zij trouwen wél, in tegenstelling tot hun ouders. Wat maakt dit los bij Ninella en Don op de bruiloft van de tortelduifjes?

3. Enrico Piaggio: Vespa

Deze film vertelt het verhaal van Vespa-magnaat Enrico Piaggio. Hij heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader wat voorheen vliegtuigen bouwden. Na grote bombardementen is de fabriek bijna compleet verwoest en zal Enrico een oplossing moeten bedanken. Hij gooit het roer om en begint met de productie van de alom geprezen scooter: de Vespa.

4. Sei Mai Stata Sulla Luna

Een bijzonder knappe modejournalist erft zeer onverwachts een romantische boerderij op het Italiaanse platteland. Ze besluit direct over te gaan tot verkoop maar ontmoet dan de extreem knappe boer die in de boerderij woont. Gooit dit haar plannen volledig om?

5. Sotto il sole di Riccione

Ga maar lekker zitten voor deze Italiaanse feelgood movie op Netflix. Een groep jongeren vertrekt naar Riccione voor de vakantie van hun leven. Ze maken hier niet alleen vriendschappen voor het leven maar worden ook allemaal verliefd. Blijft het bij vakantie liefdes of vinden ze hier de liefde van hun leven?

6. Dé klassieker op Netflix: La Grande Bellezza

Een klassieker uit 2013 die iedereen gezien zou moeten hebben. De film speelt zich af in Rome, waar de stad in de zomer op haar mooist is. De 65-jarige Servillo is een succesvolle journalist die geniet van zijn leven in Rome. Zijn jeugd was alleen wat minder rooskleurig.

7. Gli Infedeli

De mannen in deze film op Netflix hebben allemaal moeite met hun partner trouw zijn. De vrouwen in de film daarentegen hebben allemaal te maken met bedrog en overspel.

8. Il Giorno In Più

Giaccomo wil niet werken in het weekend en verzint daarom dat hij een vriendin heeft. Hij baseert alle verhalen over haar op een vrouw die hij elke ochtend in de tram ziet. Hij werkt zichzelf hier alleen zo diep in dat hij hopeloos verliefd wordt op haar en verhuist.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.