Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 9 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

15x de beste romantische komedies op Netflix voor Valentijnsdag

Het liefst trekken we een doos met bonbons open, kruipen we op de bank en genieten we van een foute romantische komedie. Want laten we eerlijk zijn: ze laten ons zeker lachen terwijl we eigenlijk helemaal niet in die mood zijn. Om je wat op te fleuren op Valentijnsdag, hebben wij de 15 leukste romantische komedies op Netflix verzameld.

Met deze grappige rom-coms ben je verzekerd van een leuke Valentijnsdag.

1. Friends with Benefits

Jamie en Dylan willen allebei allesbehalve een relatie, maar willen wel wat proeven van de voordelen. Ze besluiten daarom friends with benefits te worden, maar is dit wel zo’n goed idee? Deze iconische film met knapperds Justin Timberlake en Mila Kunis is de perfecte film voor een avondje alleen op de bank, als je het ons vraagt.

2. The Holiday

Iris uit Londen en Amanda uit Los Angeles zijn helemaal klaar met mannen. Ze besluiten van huis te switchen en ontmoeten ‘toevallig’ allebei een ontzettend leuke man.

3. Isn’t it Romantic

Natalie heeft alle hoop opgegeven als het gaat om de liefde en ziet geen ander einde voor haar dan haar hele leven single te blijven. Wanneer ze plots haar bewustzijn verliest nadat ze van een hometrainer af valt, is ze ineens beland in een, jawel, romantische komedie.

4. No Strings Attached

Ashton Kutcher is al genoeg reden om de romantische komedie te kijken, als het aan ons ligt. In deze Friends-with-Benefits-achtige rom-com beginnen Emma en Adam aan een vriendschap met seks als extra. Dit schijnt echter lastiger te zijn dan ze in eerste instantie dachten.

5. Someone Great

Een grappige romantische komedie waar je zo nu en dan ook even een traantje wegpinkt. We hebben het natuurlijk over Someone Great. Jenny gaat door een zware break-up en kan alleen maar aan haar ex-vriend denken. Om het nog een beetje leuk te maken geniet ze nog van haar laatste avontuur in New York, samen met haar beste vriendinnen.

6. When We First Met

Droom je er soms ook eens van dat je de tijd terug kan draaien om dingen anders te doen? In When We First Met overkomt het Noah, die de liefde van zijn leven ontmoet en de leukste avond van zijn leven heeft. Hij heeft alleen spijt van één ding: dat hij haar niet eerder zoende. Drie jaar later belandt hij, nogal dronken en tijdens het verlovingsfeest van de liefde van zijn leven, in dezelfde photobooth waar hij toen met haar zat. Kan hij het dit keer anders doen?

7. To All The Boys I’ve Loved Before

Waarom zou je al je moed bij elkaar verzamelen als je ook je gevoelens in een brief kan zetten en die nooit verstuurt? Zo dacht Lara Jean er ook over. Tot de brieven die ze naar vijf jongens had geschreven ineens op wonderlijke wijze bij ze terecht zijn gekomen. Wat nu?

8. Sex and The City: The Movie

De vier meiden hebben een totaal ander leven: Carrie is klaar om te trouwen met Mr. Big, Charlotte en Harry hebben een kindje geadopteerd, Miranda woont in Brooklyn en Samantha is gesetteld in Los Angeles. Wanneer die vier vriendinnen elkaar weer zien, komen ze erachter dat hun relaties toch niet zo stabiel zijn als ze dachten.

9. Nappily Ever After

Violet Jones is er klaar mee dat haar vriend haar maar geen aanzoek doet. Ze besluit haar leven op te pakken hoe zij dat wil, en luistert naar niemand anders dan haarzelf. Voor een goede dosis zelfvertrouwen en girl power raden we deze zeker aan.

10. About Time

Soms heb je gewoon even een paar kansen nodig. Tim weet hier maar al te goed gebruik van te maken wanneer hij erachter komt dat hij kan tijdreizen. Kan hij de liefde van zijn leven overhalen om voor altijd bij hem te blijven, of zijn de verschillen te groot?

11. Always Be My Maybe

Na elkaar 15 jaar niet gezien te hebben zien Sasha en Marcus elkaar weer. Ze hebben moeite met de meningsverschillen, maar ontdekken dat ze ook ontzettend veel van elkaar houden. Bloeit er iets op tussen de twee?

12. The Perfect Date

Hallo, daar hebben we Noah Centineo weer. Brooks begint een app waar hij zijn dating-diensten aanbiedt. Hij ontdekt dat hij iedereen kan zijn, maar uiteindelijk het belangrijker is dat hij zichzelf kan zijn.

13. Falling Inn Love

Gabriela is een impulsieve meid, dus het verbaast ook niemand dat ze spontaan meedoet aan een wedstrijd waar je een boerderij kan winnen. Wonder boven wonder wordt ze gekozen, en is ze klaar om te vertrekken naar haar gloednieuwe boerderij – tenminste, dat denkt ze. De boerderij is van slechte kwaliteit en er moeten veel dingen aan worden gedaan. Gelukkig is daar een knappe aannemer die haar graag een handje helpt.

14. A Cinderella Story

Deze moderne versie van Assepoester wil je zien op Valentijnsdag. Sam (Hillary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en haar dochter nadat haar vader overlijdt. Sam chat met een jongen die langzaam maar zeker haar crush wordt. Ze besluiten elkaar te ontmoeten op een Halloweenfeest, maar hij blijkt een heel ander iemand te zijn dan ze dacht…

15. Eat Pray Love

Wanneer Liz is gescheiden met haar man, besluit ze de wereld rond te reizen om weer tot zichzelf te komen. Hier komt ze onder andere ook liefde tegen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.