Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 29 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 Netflix series zijn onbekend maar wel het kijken waard

Als het over Netflix series gaat, luisteren we. We krijgen geen genoeg van avonden bingewatchen en zijn maar wat blij met de Netflix Originals. Ookal zijn niet alle Originals winners (sorry Netflix), we zijn wel altijd op zoek naar dat nieuwe, onbekende pareltje.

Heb je alles al gezien en ben je op zoek naar een nieuwe serie? Deze onbekende series zijn het waard om te kijken.

Onbekende series

Tuurlijk zijn er tientallen series waar mensen niet over uitgepraat raken en ja, wij hebben ze ook allemaal gezien. Maar er zijn ook genoeg goede, onbekende Netflix series die onder de radar zijn gebleven in 2019 en het wel waard zijn om te kijken. Deze series hebben niet alle aandacht gekregen die ze verdienden, dus geven wij die alsnog.

1. Workin’ Moms

Ben je klaar met alle series die het laten lijken alsof het makkelijk is om kinderen te combineren met je carrière? Dan is Workin’ Moms jouw serie. In Workin’ Moms worden vier succesvolle vriendinnen gevolgd die proberen een balans te vinden tussen werk en gezin. En het goede nieuws? Er zijn alweer twee nieuwe seizoenen onderweg.

2. Special

Deze Netflix serie is gebaseerd op I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves van Ryan O’Connell en volgt de uitdagingen van Ryan als homoseksuele man. De comedy-serie is soms pijnlijk eerlijk maar vooral heel erg grappig.

3. Derry Girls

Derry Girls vindt plaats in het Noord-Ierland van 1990 en volgt Erin en haar vriendinnen op hun weg naar een volwassen leven. Er speelt grote politieke onrust en als je denkt dat dat de serie somber maakt, heb je het mis. De getalenteerde, jonge cast en de uitdagingen die ze krijgen op hun damesschool maken de serie luchtig en grappig.

4. Elite

Als we ergens fan van zijn geworden in het afgelopen jaar zijn het wel Spaanse series. Drie tieners uit de arbeidersklasse gaan naar de meest exclusieve school van het land en de botsing tussen klassen is zo groot dat het uiteindelijk fataal wordt. Denk Gossip-Girl, maar dan nóg dramatischer (als dat kan).

5. Easy

Met een cast die bestaat uit Zazie Beetz, Dave Franco, Orlando Bloom, Jake Johnson, en Emily Ratajkowski kan het al bijna niet verkeerd gaan. Dat klopt. Want in Easy worden succesvolle mensen uit Chicago gevolgd met hun uitdagingen in de moderne liefde. Het derde seizoen is inmiddels gelanceerd dus bingewatchen maar.

6. Living With Yourself

Waarom Living With Yourself nog niet tussen de grote namen staat op Netflix, is voor ons een raadsel. Een man die zichzelf per ongeluk kloont en een kloon die overal beter in is dan hij, het verhaal is te bizar voor woorden maar zeker de moeite waard.

7. Cable Girls

Cable Girls gaat over vier vrouwen die in 1920 bij The National Telephone Company werken. Het verhaal volgt Lidia, Carlota, Ángeles en Marga als zij nieuwe talenten vinden en persoonlijke tragediën doorleven. Het acteerwerk en de kostuums in de serie zijn fenomenaal en daarom wordt het hoog tijd dat we deze afleveringen gaan bingewatchen.

8. The Rain

In deze Deense Netflix serie gaan een broer en zus, Simone en Rasmus, de wereld rond met een team van overlevenden, vijf jaar nadat een door regen verspreid virus heel Scandinavië heeft verwoest. De serie is perfect voor fans van de Walking Dead en het derde seizoen komt eraan. Bingewatchen maar.

9. Atypical

Atypical is een Netflix serie die alsmaar beter lijkt te worden. In de serie wordt de autistische Sam Gardner gevolgd die een grappige maar pijnlijke tocht begint naar zelfbewustzijn, liefde en onafhankelijkheid. Een must watch.

10. Osmosis

Deze Franse, science-fiction serie is eigenlijk een opvolger van Black Mirror en gaat over de effecten van een dating app die wordt gerund door Osmosis. De dating app koppelt mensen aan hun soulmates op basis van een algoritme dat data uit de hersenen en herinneringen haalt. Klinkt creepy, maar we zijn wel nieuwsgierig.

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.