Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt

Als je wakker wordt is een glas water drinken waarschijnlijk niet een van de dingen die in je opkomt. Je drinkt liever een kopje koffie in de ochtend zodat je de hele dag doorkomt.

Toch is het verstandiger om iedere ochtend zodra je opstaat een glas water te drinken. Daarna kun je natuurlijk altijd nog je kopje koffie nemen. Dit gebeurt er als je iedere ochtend een glas water drinkt.

In de ochtend een glas water na het opstaan

Dat voldoende water drinken op een dag goed voor je is, weten we allemaal wel. Toch is water drinken op een nuchtere maag – direct na het opstaan – nóg belangrijker. En wel om de volgende redenen.

1. Het vult het vocht aan

Je verliest gedurende de dag zo’n twee liter aan vocht via je plas, ademen, ontlasting en zweet. Ook in de nacht verlies je veel vocht. Als je in de ochtend wakker wordt is je lichaam licht gedehydreerd. Als je dus een glas water drinkt zodra je opstaat, wordt het vocht weer aangevuld. Je zult merken dat je je direct wat fitter en energieker voelt.

2. Een boost voor je metabolisme

Volgens een studie in de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism kan het drinken van water in de ochtend je metabolisme met dertig procent verhogen. Als je op een lege maag een glas water drinkt, krijgt je spijsvertering de beste start.

3. Positief effect voor je stoelgang

Omdat een glas water op de nuchtere maag je spijsvertering een boost geeft, heeft dat weer een positief effect op je stoelgang. Het is ook het beste middel om nierstenen te voorkomen. Door water te drinken verdun je namelijk de stoffen in de urine die niersteken kunnen veroorzaken.

4. Goed voor je concentratie

Door je dag te beginnen met voldoende water, zal je minder last hebben van concentratieproblemen en minder snel vermoeid zijn. Dat komt omdat je hersenen voor 75 procent uit vocht bestaan, en een tekort aan vocht er voor kan zorgen dat je hersenen minder goed functioneren.

5. Anti-hoofdpijnmiddel

Een belangrijke oorzaak van hoofdpijn is uitdroging. Als je elke ochtend opstaat met een glas water kan je het een hoofdpijnaanval schelen. Al is natuurlijk wel belangrijk om de hele dag door voldoende te drinken. Stay hydrated.

Hergebruik jij je plastic waterflesje? Doe maar niet, het zit namelijk vol met bacteriën.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.