Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 19 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

6x retespannende series op Netflix voor iedereen die niet van zoetsappig gedoe houdt

Hartstikke leuk hoor, die comedyseries en romantische films. Maar soms is het tijd voor iets pittigers, iets spannenders en iets met meer actie. Onze grote vriend Netflix biedt ontzettend veel spannende series aan en wij zetten een aantal van de spannendste series die de streamingdienst aanbiedt voor je op een rijtje.

Niets lekkerder dan op het puntje van je stoel zitten tijdens een spannende serie. Het gevaar hiervan? Dat je opeens per ongeluk acht afleveringen en drie zakken chips verder bent, zonder dat je het überhaupt doorhad. Maar hé, moet dat niet gewoon kunnen? Wij vinden van wel.

6x spannende series op Netflix

Maak je agenda maar vast leeg, want de volgende spannende series nemen al jouw tijd in beslag. Moet je morgen werken? We got you covered. Hier vind je de meest briljante excuses om niet naar werk te hoeven gaan.

1. Queen of the South

Als Teresa’s vriend, een drugshandelaar, wordt vermoord vlucht ze naar Spanje. Daar wil ze de grootste drugssmokkelaar worden om wraak te nemen op de moordenaars van haar geliefde. Met het mysterieuze notitieboekje van haar vriend en de juiste connecties zet ze haar eigen netwerk op.

2. Parfum

Deze Duitse serie heeft een bizar plot. Op een kostschool raken zes kinderen met elkaar bevriend vanwege hun extreme interesse in geuren. Als één van hen jaren later op bizarre wijze wordt vermoord, komen er tijdens de politieverhoren verontrustende geheimen boven water.

3. The Bodyguard

Speaking of spannende series. The Bodyguard mag niet ontbreken. Deze serie begint meteen retespannend. David is een oorlogsveteraan die op het verkeerde moment op de verkeerde plek is. In de trein waarin hij reist dreigt een vrouw de boel op te blazen. David weet dit met zijn skills te voorkomen, wat hem een functie als de bodyguard van een belangrijke politica oplevert.

4. Safe

Dat je je kinderen niet tegen alles kunt beschermen, dat bewijst deze serie maar weer. Tom is alleenstaande vader van twee tienerdochters en doet er alles aan om zijn meisjes veilig te houden. Hij woont zelfs in een beveiligde wijk. Toch slaat de paniek toe als één van de dochters niet thuiskomt na een feestje. Tom besluit het heft in eigen handen te nemen en niet op de politie te wachten, maar daardoor komt hij achter duistere buurtgeheimen.

5. La Trêve

Als we het over spannende series hebben. hebben we het over La Trêve. Na een mislukte operatie in Brussel en de dood van zijn vrouw keert inspecteur Yoann Peeters samen met zijn dochter terug naar Heideveld, waar hij zijn jeugd doorbracht. Precies op dat moment wordt er in de Semois een lijk opgevist van een jonge voetballer. Meteen wordt gedacht aan zelfmoord, maar volgens Peeters is er meer aan de hand.

6. Mindhunters

In 1977 ondervragen twee FBI-agenten verschillende seriemoordenaars in een poging om hun manier van denken te begrijpen, hun gedrag te voorspellen en andere moordzaken op te lossen. In hun werk moeten de twee regelmatig vechten tegen de vooroordelen, twijfels en gedateerde methodes van de lokale politiediensten en hun eigen FBI-collega’s.

Heb je geen tijd voor een hele serie, maar wel voor een spannende film? Lees dan dit artikel over spannende films op Netflix.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.