Gina Koninkx
Gina Koninkx Post 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

New Balance 550 te d$$r? Deze 5 paar sneakers lijken er sprekend op en zijn wél betaalbaar

De New Balance 550 sneakers zie je opeens overal, behalve waar ze echt zouden moeten zijn: aan jouw voeten. Het moment dat deze sneakers werden uitgebracht, waren ze al nergens meer te verkrijgen. De enige plek waar je ze nu nog scoort is op resell websites waar de prijs minstens vijf keer over de kop gaat.

Sommige modellen gaan zelfs voor €1000,- per paar (!) nog als warme broodjes over de toonbank. En dan te bedenken dat ze bij de lancering maar zo’n 145 duiten kostten. Lekker dan. Niet getreurd, je bent niet de enige die dit niet van zijn salaris kan betalen. We hebben 5 vergelijkbare sneakers opgezocht waardoor je die New Balance 550 zo uit je gedachten hebt gewist.

New Balance 550 sneakers lookalikes

Wie geen honderden euro’s wil betalen voor een leuk paar sneakers, kan de New Balance 550’s maar beter vergeten. Gelukkig zijn er genoeg sneakers die wat weg hebben van dit model en ook nog eens stukken goedkoper zijn.

1. Adidas Forum Low – €100

De Adidas Forum Low sneakers bijvoorbeeld, verkrijgbaar in meer dan 17 verschillende kleurencombinaties. Wij vinden deze groene wel vet en voor maar 100 euro zijn ze helemaal de jouwe.

2. Catfish van Axel Arigato – €230

Oké, wat betreft prijs inderdaad ook in het wat hogere segment maar dan heb je wel een paar sneakers aan je voeten die echt heel tof zijn. Deze sneakers van Axel Arigato zijn verkrijgbaar in het groen, oranje, paars en blauw. Zou de naam Catfish dan toch slaan op het namaken van de 550?

3. Reebok Club C – €90

Ze kosten nog geen fractie van de New Balance 550. De Reebok Club C is verkrijgbaar in veel verschillende kleurencombinaties. Er prijkt dan wel geen grote ‘N’ op de zijkant van je sneakers maar dit komt wel erg in de buurt.

4. Nike Dunk Low – vanaf €90

Ook al verkrijgbaar in vrijwel alle kleurencombinaties die je maar kan bedenken. Dit schoentje koop je al vanaf 90 euro, hoewel sommige kleurencombi’s hier ook als gouden broodjes over de toonbank gaan. Wij blijven fan.

5. New Balance Numeric 1010 – €100

Oké, het is dan wel niet de 550, maar de 1010 heeft er behoorlijk wat van weg. Ze zijn gelukkig een stuk betaalbaarder. Weer er wel snel bij want voor je het weet wordt ook dit schoentje gehyped.

Ben jij niet echt van de sneakers? Check dan deze 15 zwarte boots. Hebben!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.